Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'nükleer güç santrali' açıklaması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güney Kore Devlet Başkanı Lee Jae Myung ile düzenlediği ortak basın toplantısında, nükleer güç santrali kurulmasına yönelik çalışmaların iki ülke arasında devam ettiğini söyledi.

Oluşturma Tarihi: 2025-11-24 19:46:46

Güncelleme Tarihi: 2025-11-24 19:51:02

Tarayıcınız video oynatma özelliğini desteklemiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lee'yi külliyenin ana giriş kapısında karşıladı. Erdoğan ve Lee'nin tören alanındaki yerlerini almasının ardından, iki ülkenin milli marşları çalındı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde baş başa görüşen Erdoğan ve Lee, daha sonra heyetler arası görüşmeye geçti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Güney Kore Devlet Başkanı Lee Jae Myung, iki ülke arasındaki heyetler arası görüşmeye başkanlık yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a görüşmede, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç da eşlik etti.

Erdoğan ve Lee, heyetler arası görüşmenin ve anlaşmaların imza töreninin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Nükleer güç santrali

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Güney Kore Devlet Başkanı Lee Jae Myung ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Güney Kore Devlet Başkanı Lee ile yaptığımız ikili görüşmede savunma sanayisine yönelik adımları Güney Kore ile atabileceğimizi konuştuk." dedi.

Erdoğan, "Nükleer güç santrali kurulması konusunda da ilgili kurumlarımız arasında görüşmelerimiz sürüyor." diye konuştu.

Erdoğan, "Gazze'deki durum özelinde Türkiye ve Güney Kore olarak ateşkesin sürdürülmesini, masum insanların öldürülmemesini ve iki devletli çözümü savunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya-Ukrayna konusunda, "Türkiye olarak, İstanbul süreci başta olmak üzere kalıcı barışı teminen yürütülecek tüm diplomatik girişimlere destek vermeye devam edeceğiz." dedi.

Erdoğan, "Güney Kore ile Suriye, Gazze, Ukrayna'nın yeniden imarı dahil Irak, Afrika ve Orta Asya gibi farklı coğrafyalarda birlikte çalışabileceğimizi düşünüyoruz." dedi.

AA