Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu yaz o bölgede terörü bitiriyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Açıklamasında terörle mücadele konusuna değinen Erdoğan konuyla ilgili net mesajlar verdi. Sınırlarımızın dibinde bir teröristan kurulamayacağının vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Irak sınırımızı güven altına alacak çemberi tamamlamak üzereyiz. Bu yaz Irak sınırımızla ilgili sorunları çözmüş olacağız.' ifadelerini kullandı. İşte detaylar...

2 Ay Önce Güncellendi

2024-03-04 22:34:47

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu yaz o bölgede terörü bitiriyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Açıklamasında terörle mücadele konusuna değinen Erdoğan konuyla ilgili net mesajlar verdi. Sınırlarımızın dibinde bir teröristan kurulamayacağının vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Irak sınırımızı güven altına alacak çemberi tamamlamak üzereyiz. Bu yaz Irak sınırımızla ilgili sorunları çözmüş olacağız." ifadelerini kullandı. İşte detaylar...

Kabine toplandı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplandı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen ve yaklaşık 2 saat 30 dakika süren toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu.

"Bu yaz Irak sınırında terörü bitiriyoruz"

Terörle mücadeleyi, Türkiye sınırları içinde ve dışında önlerine çıkan engellere aldırmadan kararlılıkla devam ettirdiklerini ifade eden Erdoğan, "Irak sınırlarımızı güven altına alacak çemberi tamamlamak üzereyiz. İnşallah bu yazın Irak sınırlarımızla ilgili meseleyi kalıcı olarak çözüme kavuşturmuş olacağız." ifadesini kullandı.

Suriye sınırları boyunca 30-40 kilometre derinliğinde bir güvenlik koridoru oluşturma iradelerinin baki olduğunu belirten Erdoğan, daha önceki harekatlarla bir kısmının tesis edildiği bu koridordaki boşlukları yeni adımlarla doldurmakta kararlı olduklarını dile getirdi.

2024_Subat_AA-33886138

Bölgedeki herkesi bu güvenlik stratejisine saygılı olmaya davet eden Erdoğan, "Aksi takdirde ortaya çıkacak gerilimlerin sebebi kendileri olacaktır. Türkiye'yi güney sınırları boyunca kuracağı bir teröristanla dize getireceğini düşünenlere yeni kabuslar yaşatacak hazırlıklarımız var. Ülkemizin ve milletimizin terörle mücadele hususundaki kararlılığını hala anlayamamış olanlara bu gerçeği kabul ettirene kadar şartları zorlamaktan geri durmayacağız." diye konuştu.

Türkiye'nin sadece kendi sınırlarından ibaret olmadığını vurgulayan Erdoğan, Türkiye'nin Balkanlar'dan Orta Asya'ya, Karadeniz'den Kuzey Afrika'ya, Ege'den Güney Asya'ya kadar çok daha büyük bir coğrafyanın kalbi olduğunu söyledi.

Haber Ara