Dolar

32,1914

Euro

34,9667

Altın

2.516,57

Bist

10.895,25

CHP’nin Esenyurt adayı değişti: Yeni aday Ahmet Özer kimdir?

CHP'nin İstanbul’da iki adayı değişti. Esenyurt Belediye Başkan adayı Ali Gökmen ve Güngören Belediye Başkan adayı Temel Akkoç sağlık sorunları nedeniyle adaylıktan çekildi. Esenyurt Belediyesi'ne Ali Gökmen'in yerine Ahmet Özer'in aday gösterileceği öğrenildi. Peki, Ahmet Özer kimdir? Nereli ve kaç yaşında? İşte detaylar...

3 Ay Önce Güncellendi

2024-02-19 11:07:37

CHP’nin Esenyurt adayı değişti: Yeni aday Ahmet Özer kimdir?

CHP'nin İstanbul'da iki adayı değişti. Esenyurt Belediye Başkan adayı Ali Gökmen ve Güngören Belediye Başkan adayı Temel Akkoç sağlık sorunları nedeniyle adaylıktan çekildi. Esenyurt Belediyesi'ne Ali Gökmen'in yerine Ahmet Özer'in aday gösterileceği öğrenildi. Peki, Ahmet Özer kimdir? Nereli ve kaç yaşında? İşte detaylar...

CHP Esenyur adayı Ahmet Özer kimdir?

Prof. Dr. Ahmet Özer, 1960 yılında Van'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Van'da tamamladı ve lise eğitimini Diyarbakır'da aldı. Felsefe alanında Hacettepe Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra, sosyoloji alanında Hacettepe Üniversitesi'nde ve "Bilim ve Siyaset Felsefesi" alanında ODTÜ'de olmak üzere iki yüksek lisans derecesi aldı. 1999 yılında doçent unvanını aldıktan kısa bir süre sonra profesör unvanını kazandı. Şu anda Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nde öğretim üyesi oldu.

Özer'in araştırma alanları arasında kan davası, Güneydoğu'nun sosyo-ekonomik yapısı, İsrail'deki Kibutz ve Moşhavlar ile GAP Bölgesi'nin karşılaştırılması, bölgenin geleneksel yapısı ve kalkınma süreci, bölgedeki yerel yönetimler bulunmaktadır.

Prof. Dr. Ahmet Özer'in bilimsel çalışmaları arasında "GAP ve Sosyal Değişim", "Güneydoğu Anadolu ve GAP Gerçeği", "İnsanın Sosyal Varoluşu", "Modernleşme ve Güneydoğu", "11 Eylül - ABD ve Küreselleşme", "Tanzimat'tan Günümüze Batılılaşma ve AB", "Doğu'da Aşiret Düzeni ve Brukanlar", "Kentleşme ve Yerel Yönetimler" adlı eserler bulunmaktadır. Ayrıca, roman türünde "Şehrivan" adlı bir eseri de bulunmaktadır. Özer ayrıca bir dönem İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanlığını yapmıştır.

Haber Ara