Dolar

32,2537

Euro

34,7454

Altın

2.406,44

Bist

10.267,09

CHP'li belediyeye yıkım tepkisi! 'Tarihi yok ettiler'

Kadıköy’de bulunan tarihi Ladikli Çuhadaroğlu Ahmet Ağa Çesmesi’nin aynı alanda yürütülen restorasyon çalışmaları kapsamında yıktırıldığı iddiası bölge sakinlerinin tepkisine yol açtı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-04 09:41:54

CHP'li belediyeye yıkım tepkisi! 'Tarihi yok ettiler'

5 Numaralı Tabiat ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'nun 2014 yılında almış olduğu karar ve bu kararın ekinde yer alan restitüsyon, restorasyon projeleri kapsamında 1793'te yapılan Ladikli Çuharoğlu Ahmet Ağa Çeşmesi'nin de içinde yer aldığı alanda çalışma başlatıldı.

Kadıköy Belediyesi tarafından söz konusu alanda bulunan ahşap metruk binanın yıkılarak aslına uygun yeniden yapıldığı ancak bu çalışmalar sürdürülürken, halk arasında Servili Çeşme olarak da bilinen tarihi Ladikli Çuhadaroğlu Ahmet Ağa Çeşmesi ile hemen yanındaki namazgâhın (kıble taşı) yıktırıldığı öne sürüldü.

"TARİHİ YOK ETTİLER"

Kadıköy Rıhtımı'nın simgelerinden 1793 yapımı çeşmenin yıktırıldığı iddiası tepkilere neden oldu. Mahalle sakinlerinden Selçuk Sesli, çeşme ve kıble taşının kaldırılmasından son derece rahatsız olduklarını anlatarak, “Belediye yetkilileri hiçbir izah yapmadan gözümüzün içine baka baka bir tarihi yok ettiler. Yerine uyduruktan çeşme yapılıyor. Tarihi çeşmenin yerini tutar mı? Yetkililere sesleniyorum” dedi. Kadıköy Belediyesi'nden yapılan açıklamada ise, “Çeşme kısa sürede tamamlanacak olup, Tabiat ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'nun projesine aykırı hiçbir uygulama yoktur” denildi.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA

Kadıköy Belediyesi sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı.

İşte o açıklama:

ekran

Haber Ara