Dolar

32,2578

Euro

35,0659

Altın

2.464,78

Bist

10.319,96

CENTCOM komutanının teröristbaşıyla görüşmesine Türkiye'den tepki

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığının (CENTCOM), Suriye'de PKK/YPG terör örgütü ele başı ile görüşmesine yönelik sorular üzerine kaynaklar, 'ABD'nin, DEAŞ'la mücadele bahanesiyle PKK/YPG/SDG terör örgütüne desteği devam etmektedir.

3 Ay Önce Güncellendi

2024-03-07 14:22:42

CENTCOM komutanının teröristbaşıyla görüşmesine Türkiye'den tepki

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, düzenlediği basın bilgilendirme toplantısında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörle mücadelesinin kararlılıkla devam ettiğini vurguladı. PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ gibi terör örgütlerine yönelik operasyonlarla Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde geçen bir haftada 36 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirten Aktürk, 1 Ocak 2024'ten bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısının Irak'ın kuzeyinde 204, Suriye'nin kuzeyinde 315 olmak üzere toplamda 519 olduğunu açıkladı.

Son operasyonlarda Pençe-Kaplan Operasyonu bölgesinde tespit edilen sığınakta çok sayıda havan mühimmatının ele geçirildiğini ifade eden Aktürk, Suriye'deki harekat alanlarında güvenlik ve huzur ortamını bozmaya yönelik taciz ve saldırı girişimlerine karşı anında karşılık verildiğini, Suriyelilerin güvenli bir ortama dönüşleri için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Tuğamiral Aktürk, sınırlardan geçmeye çalışan 11'i terör örgütü mensubu 161 kişinin yakalandığını, 1571 kişinin ise sınırdan geçmelerinin engellendiğini açıkladı. Toplamda, 1 Ocak'tan itibaren hudutlardan yasa dışı geçmeye çalışanların sayısının 1609'a ulaştığını ve hududu geçemeden engellenen kişi sayısının 31 bin 586 olduğunu belirtti.

Gazze'ye yönelik yardımlar hakkında bilgi veren Aktürk, İsrail'in saldırılarına son verme çağrısında bulunarak, Türkiye'nin Gazze'ye 19 uçakla 250 tona yakın insani yardım malzemesi ulaştırdığını ifade etti.

Aktürk ayrıca, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in liderliğindeki kapsamlı adımların Türk savunma sanayisinin etkinliğini artırdığını, yerli ve milli savunma sanayi ürünlerinin Türk Silahlı Kuvvetleri'nin caydırıcılığını güçlendirdiğini belirtti. Bakan Güler'in Irak Kürt Bölgesel Yönetimi temsilcileri ile gerçekleştirdiği görüşmelerde terörle mücadele ve hudut güvenliği konularının ele alındığını açıkladı.

Bakanlık kaynakları, basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, İzmir'de acil iniş yapan askeri helikopterle ilgili yapılan ön incelemede teknik dokümanlara göre bakımların eksiksiz yapıldığını, kazanın detaylarının kaza kırım inceleme ekibi tarafından belirleneceğini bildirdi. Ayrıca, Milli Savunma Üniversitesi sınavına Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayanların girebilme iddialarını yalanladı ve terörle mücadelede kararlılıkla devam edileceğini vurguladı.

Haber Ara