Dolar

32,3787

Euro

34,7663

Altın

2.412,30

Bist

10.097,79

Çavuşoğlu'ndan PKK destekçisi AGİT yetkilisine tepki

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nin anayasa değişikliği referandumu için Türkiye'ye gönderdiği 23 kişilik heyette yer alan Alman Sol Parti milletvekili Andrej Hunko'ya Çavuşoğlu'ndan tepki geldi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-18 16:40:25

Çavuşoğlu'ndan PKK destekçisi AGİT yetkilisine tepki

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın (AGİT) referandum raporunun açıklanmasının ardından konuşan Hunko'ya tepki gösteren Çavuoğlu, Alman milletvekilinin daha önce PKK bayrağıyla çekilmiş bir pozunu Twitter'dan paylaştı.

ÇAVUŞOĞLU: HAİNLERİN PAÇAVRALARIYLA POZ VEREN…

Çavuşoğlu, Twitter hessabından şunları yazdı: "Hainlerin paçavralarıyla poz veren Alman Vekil Andrej Hunko, Avrupa Konseyi'nin seçim gözlemcisi. Bundan mı tarafsızlık bekleyeceğiz?"

​Söz konusu fotoğrafta Hunko'nun, 2014'te Alman meclisinde PKK yasağına ilişkin yapılacak oturumu PKK bayrağı tutarak protesto ettiği görülüyor.

YENEROĞLU: HUNKO'NUN ÇARPIK RAPORU ŞAŞIRTMAMALI

Alman milletvekiline bir tepki de AK Parti İstanbul milletvekili ve İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu'ndan geldi.
Yeneroğlu, Twitter hesabından Hunko'nun PKK bayrağıyla çekilmiş fotoğrafını paylaşarak şunları söyledi: "Avrupa Konseyi'nin Güneydoğu'ya seçim gözlemcisi olarak gönderdiği bu PKK destekçisi sol parti vekili Hunko'nun çarpık raporu şaşırtmamalı. Avrupa Konseyi PKK destekçisi birisini Türkiye'ye seçim gözlemcisi olarak göndermiş olması sebebiyle özür dilemeli ve raporu çöpe atmalı."

1492501855

Haber Ara