Dolar

32,2081

Euro

34,8604

Altın

2.444,95

Bist

10.218,58

Çalışma saatleri kısalacak mı? Çalışma süresi 40 saate mi düşecek?

İş mevzuatının sadeleştirilmesi adına hikmet yeni bir çalışmaya adım attı. Gündeme gelen konunun ardından 'Çalışma saatleri kısalacak mı, çalışma süresi 40 saate mi düşecek?' soruları yanıt arar oldu.

3 Ay Önce Güncellendi

2024-02-20 14:23:54

Çalışma saatleri kısalacak mı? Çalışma süresi 40 saate mi düşecek?

Çalışma saatlerinin değişeceğine dair haberler vatandaşları sevindirdi. Hükümet çalışma hayatına ilişkin mevzuat dağınıklığını gidermek güncellemek ve yenilemek amacıyla yeni bir çalışma yürütüyor. Söz konusu çalışma kapsamında mesai saatlerinin düşürülmesi ücretlerinde gözden geçirilmesi yer alıyor.

Çalışma saatleri kısalacak mı?

Ülkemizde, haftada 45 saat resmi çalışma saati olarak geçiyor. 45 saati aşan her süre için 'mesai ücreti' alınıyor. Hükümetin yapmış olduğu iş mevzuatı sadeleştirme çalışması i̇çerisinde '45 saat olan mesai suresinin 40 saatte düşürülmesi' ve 'haftalık izinlerin 2 güne çıkarılması' yer alıyor.

Merakla beklenen konu için henüz bir açıklama gelmedi. Yeni bir düzenleme ve açıklama yapıldığında Timeturk.com sitesini ziyaret edebilir, detayları öğrenebilirsiniz.

Mesai saatlerindeki değişim

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan geçtiğimiz aylarda çalışma saatlerini ilişkin düzenlemelerle ilgili ilk sinyali vermişti. Sosyal güvenlik sisteminde sürdürülebilirliği güçlülendirmeyi amaçladıklarını belirten Işıkhan, esnek çalışma biçimlerini yaygınlaştırmayı ve Sosyal güvenlik mevzuatını işgücü piyasasının değişen koşullarına uyumlu hale getirmeyi hedeflediklerini açıklamıştı.

Işıkhan konuyla ilgili henüz yeni bir açıklama yapmamasına rağmen çalışma saatlerini 45 saatten 40 saatte düşürüleceği konusu ve haftalık izinlerini iki güne çıkarılması mevzusu gündemdeki yerini aldı.

Haber Ara