Dolar

32,3837

Euro

34,6942

Altın

2.407,13

Bist

10.088,04

Berat kandilinde kılınacak namaz

Berat kandilinde kılınacak namaz oldukça faziletli bir namaz. Salat-ül-hayr olarak geçen namazın anlamı 'Hayır Namazı'dır. Peki ama Berat Kandili namazı nasıl kılınır ve nasıl niyet edilir? berat kandilinde kılınacak namaza nasıl niyet ederler ve neler söylenir? Her rekatta hangi dua okunur, kaç rekat kılınır ve kaç rekatta bir selam verilir? Hayır namazı niyeti ve kılınışı anlatımı...

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-27 10:55:37

Berat kandilinde kılınacak namaz

Berat Kandili gecesi kılınacak namaza Salat-ül-hayr (Hayır Namazı) denilmektedir. Hayır namazı 100 rekattan oluşur. 

Berat Kandili Hayır Namazına Nasıl Niyet Edilir?

Berat Kandilinde kılınacak 100 Rekatlık Namaza "Ya Rabbi,senin rıza-i şerifin için namaza.Beni afv-ı ilahine,feyz-i ilahine mazhar eyle. Kasveti kalpden,dünya ve ahiret sıkıntılarından halas eyleyip,süeda(iyiler) defterine kaydeyle." diyerek niyet edilir. Bu dua ile niyet edemeyenler "Niyet ettim 100 rekatlık hacet namazına/Niyet ettim 100 rekatlık hayır namazına" şeklinde niyet edilir.

Berat Kandili Namazı Nasıl Kılınır?

Berat Kandilinde kılınacak olan namaza yukarıda belirtildiği gibi niyet edilir. Kılınacak olan namazın her bir rekatında bir kez Fatiha ve ardından 10 ihlası şerif okunur. İki rek'atte bir selam verilerek 100 rek'ata tamamlanır. Bu namazın özelliği, yapılan secdelerin çok olmasıdır.

İkişer rekat kılınan namazı ara vermeden kılmak şart değildir ve dinlenerek kılınabilir. Fakat Berat Kandilinde kılınacak olan Hayır Namazının vakti yatsı ezanıyla başlayıp, imsak kesilinceye kadardır. Bu süre içerisinde 100 rekatın kılınması gerekir.

*Bir başka şekilde 10 defa ihlas suresi okumak yerine 100 defa okuyup, 10 selam vererek namazınızı bitirebilirsiniz. Fakat 50 selam vererek huşu içinde namazı kılmak daha hayırlı ve faziletlidir. 

Haber Ara