Dolar

32,2111

Euro

35,0995

Altın

2.469,44

Bist

10.166,04

Berat Albayrak hangi göreve getirilecek? Berat Albayrak'a yeni görev mi verilecek?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak sağlık sorunları nedenleriyle görevinden affını istemişti. Görevi bırakan Albayrak hakkındaki kirli iftiralara Cumhurbaşkanı Erdoğan sert şekilde cevap vermişti. Erdoğan’ın Berat Albayrak hakkındaki açıklamaları sonrası Berat Albayrak’a yeni görev mi verilecek? Berat Albayrak bakan mı olacak? soruları sorulmaya başlandı. Berat Albayrak hangi göreve getirilecek? sorusuna Hürriyet Yazarı Abdulkadir Selvi’den iddia geldi.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-11 12:30:19

Berat Albayrak hangi göreve getirilecek? Berat Albayrak'a yeni görev mi verilecek?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın görevden af talebinin kabul edildiğini bildirmişti. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada “8 Kasım 2020 Pazar akşamı Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak, sosyal medya hesaplarından birinde, sağlık nedenleriyle görevden affını isteyen bir açıklama yayınlamıştır. Cumhurbaşkanımız tarafından yapılan değerlendirme sonunda, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın görevden af talebi kabul edilmiştir.” denilmişti.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Berat Albayrak hakkında atılan iftiralara ilişkin olarak, "Yatıyorlar, kalkıyorlar, 'Damat da damat.' Damat kadar taş düşsün başınıza. Şurada Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yaptığı yıllardan itibaren, Sayın Berat Bey'in o dönemlerde attığı adımları, acaba CHP zihniyetinin geçmişinde görmek mümkün mü? Var mı böyle bir şey? Yok. Tutturmuşlar 'Şu kadar para nerede?' O kadar para, hepsi, bu milletin Hazinesinde ve Merkez Bankasında. Kaybolan bir şey yok. Eğer kayıp varsa, bunlar sizdedir, sizde. Sizin o kayıp yıllar diye düşündüğümüz zamanlar var ya, orada." değerlendirmelerinde bulundu.

Berat Albayrak hangi göreve getirilecek?

AK Parti kulislerinden flaş bilgileri Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi yazdı. İşte Abdulkadir Selvi Berat Albayrak hakındaki o yazısı: “Berat Albayrak'ın Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan ayrılmasından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk olarak AK Parti İzmir İl Kongresi'nde ardından da iki hafta önceki AK Parti grubunda bu konuya değinmişti. Erdoğan'ın yazılı konuşmasında Berat Albayrak yoktu. Erdoğan dünkü AK Parti grubunda da tam 4 yerde Berat Albayrak'la ilgili konuya değindi. Ama ilginç olanı, Berat Bey'le ilgili bölüm Erdoğan'ın yazılı konuşmasında yoktu. Muhalefetin Berat Albayrak'la ilgili ithamları kanına dokunmuş olmalı ki, 'Yatıyorlar kalkıyorlar damat da damat. Damat kadar taş düşsün başınıza' diye konuya girdi. AK Parti kulisleri: Yeni görev verilecek. Berat Albayrak'ın Enerji Bakanı olduğu dönemde yaptığı hizmetlerden övgüyle söz etti. Erdoğan'ın konuşması Meclis kulislerinde, Berat Albayrak'a yeni görev verileceği şeklinde yorumlara neden oldu.”

Haber Ara