Dolar

32,2047

Euro

35,0161

Altın

2.510,89

Bist

10.739,57

Bakan Göktaş'tan ''8 Mart Dünya Kadınlar Günü'' mesajı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'de kadınların elde ettiği hak ve özgürlüklerle, siyasi, sosyal ve ekonomik hayata artık daha fazla katıldığını belirterek, 'Biz bu ülkenin kadınlarına inanıyoruz. Türkiye Yüzyılı, kadınların yüzyılı olacak.' dedi.

3 Ay Önce Güncellendi

2024-03-08 12:50:55

Bakan Göktaş'tan ''8 Mart Dünya Kadınlar Günü'' mesajı

Bakan Göktaş, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" nedeniyle yayımlanan video mesajında, kadınların varlığıyla hayata anlam katan, güzellikleri çoğaltan, sevgi, şefkat ve merhametiyle zorlukları kolaylaştıran önemli bir rol üstlendiğini vurguladı. Tüm kadınları 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kutlayan Göktaş, Türkiye'de güçlenen ve ülkeye güç katan kadınlarla gurur duyduklarını belirtti. Bu kadınların tarih boyunca hayatın her alanında öncü olduğunu ifade eden Göktaş, onların emekleri, eserleri ve fikirleriyle toplumu inşa ettiğini söyledi. Ayrıca, Türkiye'nin kadınlar sayesinde güçleneceğini ve Türkiye Yüzyılı'nın bu kadınlar tarafından şekilleneceğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, Türkiye'nin kadınlarına kazandırılan hak ve özgürlüklerle birlikte kadınların siyasi, sosyal ve ekonomik hayatta daha etkin rol aldığına dikkat çeken Bakan Göktaş, Bakanlık olarak kadınlara destek olma konusunda ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti. Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı'nı bu vizyonla hazırladıklarını belirten Göktaş, bu planın 2024-2028 yıllarını kapsadığını ve 5 temel politika ekseni üzerinde uygulanacağını söyledi. Kadınlara yeni ufuklar açmayı hedefleyen bu strateji belgesi ve eylem planıyla Türkiye'nin kadınlarının güçleneceğine inandıklarını belirten Göktaş, Türkiye Yüzyılı'nın kadınların yüzyılı olacağını vurguladı.

Haber Ara