Dolar

32,3708

Euro

34,6207

Altın

2.389,60

Bist

10.045,74

Adnan Oktar Suç Örgütü davasında hakim ve savcı değişti

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSK) Güz Kararnamesi ile birlikte bazı büyük davalara bakan hakim ve savcıların görev yeri değiştirildi. Karar gereği Adnan Oktar Suç Örgütü davasında hukukdışı tahliye veren BAM Hakimi Reyhan Yaman ve Başsavcı eşi Önder Yaman görevlerinden alındı.

5 Ay Önce Güncellendi

2023-12-22 09:02:03

Adnan Oktar Suç Örgütü davasında hakim ve savcı değişti

Adnan Oktar Suç Örgütü davasından verdikleri kritik kararla kamuoyunda tartışma konusu olan davaya bakan İstanbul 1. Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Reyhan Yaman ve eşi Anadolu Adliyesi Başsavcı Vekili Önder Yaman görevinden alındı.
HSK'nın Güz Kararnamesi'nde 1. Daire çalışmaları tamamlandı.

Dün saat 11.00'da başlayan toplantı, 15.30 sularında bitti.

BAZI BAŞSAVCILIKLAR DEĞİŞMEDİ

Kararname kapsamında Adalet Bakanlığı'ndan atanacak 178 hakim ve savcı ile mazereti bulunan 150'ye yakın yargı mensubunun talepleri karar bağlandı.

Edinilen ilk bilgilere göre İstanbul, İstanbul Anadolu, Ankara ya da İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nda herhangi bir değişime gidilmedi.

ADNAN OKTAR DAVASINDA KRİTİK GELİŞME

İstanbul Anadolu Adliyesi'nde görevli Cumhuriyet Savcısı Gökalp Kökçü'nün görev yeri değişti. Kökçü'nün Erzurum BAM Savcısı olarak atandığı öğrenildi.

Adnan Oktar örgütü davasında sanıklara tahliye kararı vererek kamuoyun tepkisini çeken İstanbul 1. Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Reyhan Yaman ve eşi Başsavcı Önder Yaman görevlerinden alındı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcı Vekili Önder Yaman Bakırköy Adliyesi'ne düz savcı olarak atandı. Eşi Reyhan Yaman da aynı adliyeye düz hakim olarak atandı.

İstanbul Başsavcı Vekiiliğine ise Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcı Vekili Evliya Çalışkan getirildi.
Amasya Cumhuriyet Başsavcısı, Ceyhan Başsavcısı ile yer değişti.

Bir kadın avukatın odasında fotoğraf çektirmesi ile sosyal medyada büyük tartışmalara sebep olan Cumhuriyet Savcısı da başka bir ilde görevlendirildi.

Haber Ara