Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Gökdelenler şehri: Dubai gezilecek yerler listesi

Lüksün, zenginliğin ve gösterişin merkezlerinden bir tanesi olan Dubai’de tatil düşünenler için gezilecek 10 yeri bir araya getirdim.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-30 10:52:38

Gökdelenler şehri: Dubai gezilecek yerler listesi

Birleşik Arap Emirlikleri'nin bilinen en ünlü emirliği Dubai, Arap Yarımadası'nın en gösterişli şehirlerinin başında yer almakta. Dubai vize gerektiren tatil noktalarından biri olsa da vize alma işlemleri 3 iş gününde sonuçlanıyor. Gerekli koşulları sağlayınca vize almanın da zor olmadığını söylemeliyim. Yapay adaları, lüks otelleri ve avm'leriyle ünlü bu şehirde tatil planlayanlara Dubai gezi notları tadında küçük bir rehber hazırladım. Şehrin ışıklarla donatılmış caddelerinde gezmenin beraberinde uğradığınız adreslerde neler yapabilirsiniz kısaca bahsettim. İhtişamın, abartının ve hatta abartılmış zenginliğin alametifarikası bu şehirde küçük bir tura çıkmaya ne dersiniz?

Burj Khalifa

Burç Halife manasına gelen bu gökdelen 828 metreden ve 161 kattan oluşuyor. Bu yönü ile dünyanın en uzun binası olarak anılıyor. Binanın 124. Katı turistlere gözlem için ayrılmış. Bu kattan 360 dereceyle Dubai'nin manzarasını hem gece hem de gündüz izleme fırsatı bulabilirsiniz.

Palmiye Adaları

Yaklaşık 800 futbol sahasından daha büyük olan adalar üç ayrı adadan oluşuyor: Palm Deria, Palm Jumeirah ve Jebel Ali.  Bu denli büyük alanı yaratmak için oldukça kum kullanılmış. Zenginliğin ve gösterişin simgesi hâline gelen adalarda birbirinden farklı villalar, oteller, avm'ler ve restoranlar yer almakta. 16 koldan oluşan adalar Dubai'de görülmesi gerekli olan yerler arasında ön sıralarda yer almakta.

Mall of the Emirates

Şehrin en büyük avm'lernden biri. Burayı özel kılan şeylerin başında, kapalı alan içerisindeki kayak pisti SKI Dubai'nin burada yer alması. Bunun yanında oyun ve eğlence alanı Magic Planet de bu alışveriş merkezine uğramanızı cazip kılıyor. Hem alışveriş yapmak hem de eğlenmek için eşsiz bir yer.

Heritage and Divining Village

Burası Dubai'nin geçmişini keşfetmek isteyenler için yaşamakta olan bir müze özelliği gösteriyor. Dokumacıların, çömlekçilerin, alışılmış tekne ile ağ yapımının görülebileceği bu yerde kerpiç evlere de rastlıyorsunuz.

bur-dubai-226-750x562

Atlantis Otel

Palmiye Adaları'nın en uç noktasında bulunan Dubai otelleri arasında en prestijli olanlarından biri. İçerisinde Aquaventure Waterpark adındaki su parkında eğlenebilir, özel plajında denize girmenin keyfini yaşayabilirsiniz.

Jumeirah Camii

Dubai'nin en güzel yapılarından olan cami 1975-1978 seneleri arasında inşa edilmiş. Camiyi özel kılan şey, Fatimî tarzı mimarî tarzına sahip olması. Ziyaretçilere açık olan camide bol bol fotoğraf çekmenizi tavsiye ediyorum.

Burj Al Arab

Şehrin simgelerinden bir tanesi olan bu otel, mimarî yapısından ötürü “Yelken Otel” olarak da anılıyor. Dolgu üzerine inşa edilmiş otel tam 7 yıldızlı. Konaklama fiyatlarının yüksek olduğunu söylemek gerekmektedir. İçine girmeseniz de en azından yakınından simgesel yapıyı izleyebilir ve fotoğraf çekebilirsiniz.

Şeyh Zayed Yolu

Birleşik Arap Emirlikleri'nin en uzun karayolu olan bu yol, Dubai'nin en merkezi yeridir hemde. Üzerinde pek çok otelin ve çok büyük bir metro ağının bulunduğu bu yol boyunca Dubai gökdelenleri, özellikle gece gezintisinde ışıklandırmayla göz alıyor.

Deira Baharat Çarşısı

Aklınıza gelebilecek ne kadar baharat çeşidi var ise bu çarşıda bulabilirsiniz. Rengarenk ve çeşit çeşit baharat kokuları arasında kaybolabileceğiniz bu çarşıdan eliniz boş dönmeyin.

Dubai Eski Şehir

Şehrin en eski yerleşim bölgesi olan kısımda Altıncılar Çarşısı, Al Fahidi Kalesi, Dubai Bastakiya yer almakta. Eski şehrin daracık sokaklarını ve eski yapı geleneksek evlerini bu bölgede bulmak mümkün.

Şehrin çoğunluğu göçmenlerden oluştuğu için Dubai'de ne yenir, sorusunu şehrin kendisine mahsus lezzetleriyle cevaplamak zor. Birçok milletin mutfağını bulabileceğiniz şehirde falafel ile shawarma adındaki hamburger Arap mutfağı lezzetleri arasında yer almakta.

Çantanızı hazırlayıp yola koyulmadan önce fotoğraf makinelerinizi yanınıza almayı sakın unutmayın!

Hazırlayan; Özlem Akçin (Özlem Keşifte)

Haber Ara