Dolar

32,2287

Euro

34,7788

Altın

2.458,10

Bist

10.332,61

Göçmenlerin Avrupa güzergahları değişti

Giderek daha fazla göçmen Avrupa'ya karadan ulaşmayı seçiyor. Uluslararası Göç Örgütü'nün istatistiklerine göre, Avrupa'ya karadan gelenlerin sayısı altı kat artarken, Akdenizden geçişler % 42 oranında azaldı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-09-14 18:55:10

Göçmenlerin Avrupa güzergahları değişti

Timetürk Çeviri

LeMonde'un bugünkü yazısına göre; Deniz yolundanavrupa'ya geçişler zorlaştıkça, göçmenlerin karayolunu tercih etmesi de fazlalaştı. Uluslararası Göç Örgütü (IOM) tarafından 14 Eylül cuma günü yayınlanan istatistiklere göre, Avrupa'ya geçen göçmenlerin beşte birinden fazlası karadan gelmeyi tercih ediyor. Bu yıl ocak ve eylül ayında 17.966 kişi Avrupa'ya kara yoluyla geçiş sağlamış. Bu rakama göre geçen yılın aynı dönemlerine göre altı kat daha fazla kara yolunun tercih edildiğini göstermektedir.

Libya sahillerindek denetimlerin artmasından dolayı, bu geçiş giderek zorlaştığından artık fazla tercih edilmiyor.Uluslararası Göç Örgütü'ne göre, yılbaşından bu yana 74.500 göçmen Avrupa'ya Akdeniz üzerinden geldi. Geçen yıl bu rakam yaklaşık 129.000 kişiydi.

Birleşmiş Milletler'e göre,Suriyeli, Iraklı ve Afgan göçmenler %50'sini oluşturuyor.

BM basın sözcüsü JoëlMillman, Ocak ayından bu yana Avrupa'ya gelen 6.000 göçmenle ilgili olarak, Ceuta ve Melilla'dan geldiğinin görüldüğünü belirtti. Avrupa Birliği'nin Afrika ile olan tek kara sınırında olan bu yerleşim bölgeleri (Ceutave Melilla ), düzenli olarak İspanya'ya girmeye çalışan göçmenlerin tercihi olmasından dolayı yüksek çitlerle çevrilidir.

Kaynak: Le Monde

Haber Ara