Dolar

32,4161

Euro

34,7953

Altın

2.398,34

Bist

10.208,65

Dünyanın Yaşam Kalitesi En Yüksek Ülkeleri

Dünya üzerinde yaşanabilir, ekonomik, doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel gelişim, huzur ve güvenli ülkeleri sizler için derledik. İşte Dünya üzerinde yaşanabilecek en güzel ülkeler hakkında merak edilen tüm detaylar haberimizde...

1 Yıl Önce Güncellendi

2022-12-20 16:51:17

Dünyanın Yaşam Kalitesi En Yüksek Ülkeleri

İsviçre

Avrupa'nın tam kalbinde yer alan İsviçre, küçük bir ülkedir. İsviçre, muhteşem doğası, doğal zenginlikleri ve dünya turizm endüstrisinde önemli bir yere sahip olması ile dikkat çekmektedir. Bu ülkenin nüfusu 5 milyon olup Almanca, Fransızca, İtalyanca ve Rumence dilleri konuşulmaktadır. Kişi başı gelir ise; 65,010$'dir. Buraya gelince Chillon Şatosu, Cenevre Gölü, Ren Şelalesi, Şapel Köprüsü, Reuss Nehri, Abbey Kütüphanesi ve muhteşem doğanın tadını çıkarmamak olmaz.

isviçre

Yeni Zelanda

Bir ada ülkesi olan Yeni Zelanda, Ekonomik gücü, bireysel hak ve özgürlükleri, eğitimdeki destek ve kalitesi, internet özgürlüğü ve muhteşem doğası ile yaşanabilir en iyi ülkeler arasında yer almakta. Yeni Zelanda ülkesinin 5,123 milyon nüfusu vardır. Kişi başına düşen milli gelir ise; 45.440 SAGP dolarıdır. Yeni Zelanda'da gezilecek en güzel yerlerin başında Tongariro National Park, Fiordland National Park, Queenstown, Rotorua, Abel Tasman National Park,Coromandel gibi yerleridir.

yenizelanda

İzlanda

Bir Avrupa ülkesi olan İzlanda sosyal hizmet bakımından en çok gelişmiş ülkelerdendir. Dünyanın en zengin ülkeleri arasında olan İzlanda, finans, biyoteknoloji ve imalat sektörlerinde oldukça gelişmiş bir ülkedir. İzlanda'nın nüfusu 372.295 bin olup kişi başına düşen gelir ise 55.920 SAGP dolarıdır. İzlanda ülkesinde gezilebilecek en güzel yerler başında Reykjavik, Hallgrimskirkja, Gullfoss Waterfall, Jokulsarlon Lagoon, perlan, Harpa Reykjavik Concert Hall and Conference Centre,Strokkur yer almakta.

izlanda

Almanya

Kuzey Orta Avrupa'da yer alan Almanya, gelişmiş sanayisi, turistik yapıları ve ekonomisi ile yaşanabilir en iyi ülkeler arasında yer almakta. Almanya'nın nüfusu 83,13 milyondur. Almanya'da kişi başına düşen milli gelir 59.680 SAGP dolarıdır. Yaşanabilir ülkeler arasında yer Almanya'da gezilebilecek yerler arasında, Ortaçağ Kenti Quedlinburg, Münih,Heidelberg, Europa Park Rust, Köln Dom Katedrali, Konstanz Gölü gibi yerler yer almakta.

berlin-almanya

Hollanda

Batı Avrupa'da yer alan Hollanda, Kuzey Denizi ile çevrili küçük bir ülkedir. Tarih, kültür-sanat ve doğa açısından fazlasıyla zenginlik sunan Hollanda'da keyifli bir hayat sürebilirsiniz. Bu ülkenin nüfusu 17,53 milyon olup kişi başına düen milli gelir ise; 63.360 SAGP dolardır. Hollanda ülkesine gidince, Rijksmuseum Amsterdam, Van Gogh Müzesi, Vondelpark, Amsterdam, Keukenhof gibi yerlerini görmemek olmaz.

hollanda

Danimarka

Dünyanın en yaşanılır ülkeleri listesine giren Danimarka, sosyal hak ve özgürlükler, ekonomik gelişmişliği ve muhteşem doğası ile yaşanialecek en güzel ülkelerden birisidir. Danimarka nüfusu 5,857 milyon olup kişi başına düşen milli gelir ise 66.720 SAGP dolarıdır.

daniamrka

Avusturalya

Bir ada ülkesi olan Avustralya, geniş toprakları, güvenliği, ekonomisi ve doğası ile huzur ülkesidir. Avusturalya nüfusu 25,74 milyon olup kişi başına düşen milli gelir ise 55.290 SAGP dolarıdır. Toplu ulaşımı ücretsiz olan ülkeler arasında yer alan Avusturalya'da Sidney Opera Binası,Sidney Limanı Köprüsü, Avustralya Savaş Anıtı, Darling limanını gezebilirsiniz.

Avusturalya

Haber Ara