Dolar

32,3459

Euro

34,7986

Altın

2.398,60

Bist

10.208,65

Cunda Adasın da Nerelere Gidilir? Cunda Adası Gezilecek Yerleri Nere?

Balıkesir ilinde mutlaka görülmesi gereken turistik, gezilecek yerler arasında Cunda adası yer almakta. Cunda Adası turistler tarafından büyük bir ilgi gören adalardandır. Cunda adası gezilecek yerleri hakkında merak edilen detaylara değineceğiz. İşte merak edilen tüm detayların cevabı…

1 Yıl Önce Güncellendi

2022-12-18 14:19:29

Cunda Adasın da Nerelere Gidilir? Cunda Adası Gezilecek Yerleri Nere?

Cunda Adası Nerede?

Cunda ya da Alibey Adası, Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı bir adadır.

Cunda Adası Giriş Ücretli Mi?

Ege Bölgesi'nde yer alan Balıkesir ilinin meşhur turisttik adalarından Cunda adasının girişi ücretsizdir.

Cunda Adası Gezilecek Yerler

Taksiyarhis Kilisesi

Balıkesir ilinin turistik adalarından Cunda adasında mutlaka görmeniz gereken yerlerin başında Taksiyarhis Kilisesi gelmekte. Bu tarihi kilise 1873 yılında inşa edildi. Kilise, bir süre cami olarak ibadete açıldı. Daha sonra depremde hasar görerek terk edildi. Bu tarihi yapı ardından restorasyon çalışmasından geçerek günümüzde Rahmi Koç Müzesi olarak ziyaret edilmekte.

Taksiyarhis-Kilisesi-a

Cunda Adası Plajları

Turistik tatil kasabalarından cunda adasına gidip plaja gitmemek olmaz. Cunda adasında birçok plaj, kamp alanları yer almakta. Bunlar; Patriça Koyu, Ortunç Koyu Halk Plajı,Çataltepe Plajı,Ada Camping Alanı,Sedef Beach, Sobe Plajı, Kleopatra Plajıdır.

cundaplajlari

Âşıklar Tepesi

Balıkesir ilinin muhteşem tatil yerlerinden Cunda adasında mutlaka görmeniz gereken yerler arasında âşıklar tepesi yer almakta. Âşıklar tepesinde Cunda adasını kuşbaşı seyredebilirsiniz. Âşıklar tepesi restore edildikten sonra adanın simgelerinden olan yel değirmeni, Selim ve Necdet Kent Kitaplığı'na dönüştürüldü. Şimdilerde kafe hizmeti sunan bu tarihi yerde gün batımının keyfine varabilirsiniz.

 

asiklar-tepesi

Tarihi Yel Değirmenleri

Cunda Adası'nın sembolik yapılarından biri olan Tarihi Yel Değirmenleri, mutlaka görülmesi gereken tarihi yapılardandır. Adada 3 tarihi değirmen yer alıyor. Bu tarihi yel değirmenlerinin 1600 – 1650 yılları arasında inşa edildikleri biliniyor.

cundayeldegirmenleri

Güvercin Adası

Güvercin adası, Cunda Adası'nın karşısında yer alan hem tarihi yapısıyla hem de doğal güzelliğiyle beğeni toplamakta. Bu tarihi güvercin adası, üzerinde yer alan Agios Yorgis Manastırı'nın Ortaçağ'dan kalma bir yapı olduğu tahmin ediliyor. Adaya deniz yolu ile gidilmekte.

 

güvercinadası

Haber Ara