Dolar

32,2191

Euro

35,0208

Altın

2.513,50

Bist

10.739,57

Lütfi Kaşıkçı kimdir? Lütfi Kaşıkçı hangi partiden milletvekili?

Deprem afetleriyle sarsıldığımız şu günlerde depreme röportaj sırasında yakalanan Lütfi Kaşıkçı'nin kim olduğu vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı.

1 Yıl Önce Güncellendi

2023-02-21 17:01:57

Lütfi Kaşıkçı kimdir? Lütfi Kaşıkçı hangi partiden milletvekili?

Kahramanmaraş merkezlş 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde bölge illerimizde büyük yıkımlar yaşandı. Hayatını kaybedenlerin sayısı 40 bini geçtiği belirtildi. Bölgedeki sismik hareketlilik ise henüz bitmiş değil. 20 Şubat'ta Hatay'da 6.4 şiddetinde büyük bir deprem meydana geldi. Mersin ve çevre illerden de hissedilen depreme Lütfi Kaşıkçı röportaj sırasında yakalandı.

Lütfi Kaşıkçı kimdir?

Lütfi Kaşıkçı 1982 yılında Hatay'da dünyaya geldi.

İlkookul, ortaokul ve lise eğitimlerini Hatay'da tamamlayan Lütfi Kaşıkçı Mustafa Kemal Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünü kazandı.

2007 yılında bu bölümden mezun olan Lütfi Kaşıkçı "Türkiye Boru Taşımacılığında Enerji Analizi" konulu tez çalışması ile yüksek lisans eğitimini tamamladı.

Mustafa Kemal Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İnşaat Anabilim Dalında 2011 yılında yüksek lisansını alan Kaşıkçı Konya, Teknik Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalında "Depreme Dayanıklı Prefabrik Yapılar" konulu tez çalışması ile doktora eğitimini 2021 yılında tamamladı.

AFAD ve Tema gönüllülüğü yanında Oğuz Ata Eğitim ve Kültür Derneği kurucu ve yöneticiliği görevlerinde bulundu. İnşaat alanında faaliyet gösteren aile şirketinde çalışmakla birlikte alt yapı projeleri üzerine çalışan farklı firmalarda da görev yaptı.

2006-2012 yılları arasında Ülkü Ocakları Hatay İl Başkanlığı görevlerini yürüttü.

2015-2018 yılları arasında Milliyetçi Hareket Partisi Hatay il başkanlığı görevinde bulundu.

2018 genel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi milletvekili olarak seçildi ve görevine devam etmektedir.

Lütfi Kaşıkçı depreme röportaj sırasında yakalandı

20 Şbat'ta saat 20.04 sularında Hatay 6.4 büyüklüğünde depremle sarsıldı. Depremde yıkılan binaların olduğu ve bilgisi geldi.

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı depremin olduğu anlarda Hatay'da çalışmalarına devam ediyordu. O sırada bir röportajda olan Kaşıkçı'nın deprem başladığı anda koşarak uzaklaştığı anlar canlı yayına yansıdı.

Lütfi Kaşıkçı hangi partiden milletvekili?

Lütfü Kaşıkçı MHP Hatay Millervekilidir.

Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel kimdir? İbrahim Güzel hangi partiden?
Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven kimdir? Arsuz Belediyesi hangi partiden?

Haber Ara