Dolar

32,2036

Euro

35,0175

Altın

2.520,68

Bist

10.739,57

Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven kimdir? Arsuz Belediyesi hangi partiden?

Hatay'ın Arsuz ilçesi de depremlerden büyük hasar aldı. İlçenin son durumuna ilişkin açıklamalarda bulunan Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven'in kim olduğu ise merak ediliyor.

1 Yıl Önce Güncellendi

2023-02-21 16:21:27

Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven kimdir? Arsuz Belediyesi hangi partiden?

Hatay deprem afetinden eh çok etkilenen illerimizin başında geliyor. Hatay Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven yaşanılan deprem afetinin ardından yaptığı son açıklamada vatandaşlara hasarlı evlerine girmeme çağrısında bulundu. Başkan açıklamasında "Kıymetli eşyalarını almak için mümkün olduğunca kolluk kuvvetlerine haber vermeleri gerektiğini vurgulamak istiyorum. Bu süreci vatandaşlarımızla birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde aşacağız" dedi

Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven kimdir?

Asaf Güven 20 Mart 1955 tarihinde Arsuz ilçesi Madenli Mahallesi'nde dünyaya geldi. Doğma büyüme Hatay'lı olan Asaf Güven ilkokul eğitimini Hatay'da tamamladı. Ardından ortaokul ve lise öğrenimini ise İskenderun'da tamamladı.

Bir süre Almanya'da yaşadıktans sonra sınavlara girererek İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandı.

Almanya'daki yaşantısına ara vererek İstanbul Tıp Fakültesi'ne başlayan Asaf Güven 1981 yılında mezun olarak doktor diplomasını aldı.

Tıp alanında gelişmeleri yakından takp eden Asaf Güven 1985 yılında Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları anabilim dalında uzmanlık eğitimine başladı ve 1989 yılında çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanlığını aldı.

Ardından İskenderun SSK Hastanesi'ne tayinini yaptırdı.

1985 yılında Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalında uzmanlık eğitimine başladı ve 1989 yılında çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanlığını aldı.

Bu süre zarfında Antalya il merkezinde Akdeniz Anemisi (Talassemi) ile ilgili araştırmalar yaptı ve halk taramaları yürüttü.

1989 yılında çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanlığını aldı ve zaman kaybetmeden tekrar memleketine, İskenderun Devlet Hastanesi'ne çocuk hekimi olarak atandı.

1999, 2004 ve 2009 yerel seçimlerinde oyların büyük bir çoğunluğunu alarak Belediye Başkanı seçilmiştir.

3 dönem Arsuz Madenli Beldesi belediye başkanlığı görevini yerine getirmiştir.

Asaf Güven özel hayatı

Almanya'da uzun yıllar yaşaması nedeniyle Güven ana dili gibi Almanca bilmektedir. Aynı zamanda Arapça ve İngilizce de biliyor.

Asaf Güven evli ve üç çocuk babasıdır.

 

Arsuz Belediyesi hangi partiden?

2019 seçimlerinde Asaf Güven Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayı olarak seçime girmiştir. Arsuz'da seçimleri Asaf Güven kazanmıştır.

Arsuz seçim sonuçları

Asaf Güven CHP 71,93%
Necim Bozkurt AK Parti 25,52%
Cafer Özenir DSP 1,12%

Haber Ara