Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Lazerle prostat ameliyatının avantajları neler?

Erkeklerin başını ağrıtan prostat hastalıklarında lazer ameliyat en etkili tedavi yöntemi olarak ön plana çıkıyor. Daha hızlı iyileşme olanağı sağlayan lazerle prostat ameliyatı kanamasız bir operasyon olduğu için kan sulandırıcı kullanan hastaların ilaçlarını kesmesine gerek kalmıyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-26 06:30:58

Lazerle prostat ameliyatının avantajları neler?

Son yıllarda prostat ameliyatlarında kullanılan lazer teknolojisinin gelişmesi Holmium lazerle prostat enükleasyonu (HoLEP) ve Thulium lazerle prostat enükleasyonu (ThuLEP) adlı yöntemlerin ön plana çıkartılmasına yol açıyor. Her iki lazerle gerçekleştirilen prostat ameliyatları anestezi altında idrar kanalından girilerek yapılıyor.

- Holmium Lazer ve Thulium lazer ile kapalı olarak gerçekleştirilen prostat ameliyatında büyüyen doku, hastanın prostat kapsülünden ayrılıp tamamen çıkarılıyor. Lazerle prostat ameliyatları sonrasında büyüyerek kanalı sıkıştıran doku kalmıyor. Uzman ellerde gerçekleştirildiği zaman prostatın büyümesinin tekrarlama riski yok denecek kadar az oluyor.

- Holmium lazerle prostat enükleasyonu (HoLEP) ve Thulium lazerle prostat enükleasyonu (ThuLEP) açık ameliyata uygun (büyük hacimli) prostat büyümeleri için daha ideal bulunuyor. Ancak bu yöntem, 60 gram üzerindeki bütün prostat büyümelerinde hasta talebiyle kullanılabiliyor.

- Ameliyat olma riski bulunan veya kan sulandırıcı kullanan hastalarda Holmium Lazer ve Thulium lazer yöntemleri ile prostat ameliyatı yapılabiliyor. Kanamasız kapalı yöntemli bu ameliyatlarda operasyon kan sulandırıcı kullanan hastaların ilaçlarında yapılan düzenlemenin ardından gerçekleştiriliyor.

- Cinsel fonksiyon bozukluğuna ve idrar kaçağına neden olmuyor.

- Hastanede yatış süresi daha az iyileşme süresi daha hızlı oluyor.

- Tek seansta ve kısa sürede tamamlanması olası riskleri en aza indiriyor.

Haber Ara