Dolar

32,5874

Euro

34,8388

Altın

2.507,20

Bist

9.693,46

İkinci el araç kilometre sorgulama nasıl yapılır? SMS ile kilometre nasıl sorgulanır?

İkinci el araç alacaklar aracın kilometresi konusunda şüpheye düşebiliyor. Bu gibi durumlarda araç kilometre sorgulama hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Peki ikinci el araç kilometre sorgulama nasıl yapılır? Kilometre sorgulamanın birden fazla yöntemi bulunmaktadır. SMS ile de kilometre sorgulaması yapılabilir. Peki SMS ile kilometre nasıl sorgulanır? SMS ile kilometre sorgulamak en pratik yol olarak görünüyor ancak bu uygulamada ücret olduğunu belirtmekte fayda var.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-13 13:21:22

İkinci el araç kilometre sorgulama nasıl yapılır? SMS ile kilometre nasıl sorgulanır?

İkinci el araç almayı düşünenler için aracın kilometresinin düşük olmasını tercih ediyor. Bazı araç satıcıları da araçlarının değerinden yükseğe ve hızlıca satılması için araçlarının kilometrelerini düşürüyor. Kilometre sürpriziyle karşılaşmak istemeyen vatandaşlar da araç kilometre sorgulama hizmetinden faydalanıyor. Peki ikinci el araç kilometre sorgulama nasıl yapılır? SMS ile kilometre nasıl sorgulanır? 

Araç kilometre dorgulama işlemleri birden fazla yöntemi bulunuyor. SMS yolu ile araç kilometre soruglaması yapılabilir. Ayrıca TÜVTÜRK ve HGS mobil ile de kısaca araç kilometre sorgulaması yapılabilir. Bu yazımızda size ikinci el kilometre sorgulama nasıl yapılır? sorusuna yanıt vereceğiz.

SMS İLE KİLOMETRE NASIL SORGULANIR?

Bu yazımızda size kilometre aldatmacasına maruz kalmamanız için araç kilometre sorgulama nasıl yapılr sorusuna yanıt vereceğiz. Kilometre sorgulananın en basit yolalrından bir taneisi SMS yolu ile sorgulamaktır. İşte SMS ile araç kilometre sorgulama yöntemi;

2. Kilometre sorgulaması yapılacak aracın plaka veya şase numarası bilgisi elinizde olmalı.

3. Aracın plakasının veya şase numarasının bitişik yazılarak 5664'e gönderin.

4. Aracın kilometre bilgileri telefonunuza gelecektir. 

NOT: SMS ile kilometre sorgulama işleminin 8,5 TL gibi bir ücreti olduğunu bilmelisiniz.

TÜVTÜRK KİLOMETRE SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Türkiye'de her aracın trafiğe çıkmadan TÜVTÜRK'te muayene olması ve bazı bilgilerinin rutin oalrak sisteme girilmesi gerekmektedir. Dolayısıyla araç alacak vatandaşlar almak sitedikleri aracın TÜVTÜRK'teki geçmiş bilgilerine ulaşarak kilometre oynaması yapılık yapılamdığını anlayabilir. TÜVTÜRK araç kilometre sorgulama yöntemi kısaca şöyledir;

1. Öncelikle almak istediğiniz aracın plaka ve muayene rapor numarası gerekli.

2. Plaka ve şase numarasıyla TÜVTÜRK araç kilometre sorgulaması yapılır.

3. Alınmak istenen aracın şimdiki kilometresi ve geçmiş dönem kilometerleri karşılaştırılarak bariz bir anaormallik olup olmadığı anlaşılır.

ŞASE NUMARASI (HGS MOBİL) İLE KİLOMETRE SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Şase numarası ile ikinci el araç kilometre sorgulaması yapmak oldukça basittir. Bu işlem için HGS mobil uygulaması ulalnılabilir. İşte HGS mobil uygulamasından araç kilometre sorgulama yöntemi;

1. Öncelikle mobil cihazınıza HGS mobil uygulamasını yüklemelisiniz.

2. Yükleme yapıldıktan sonra uygulama açılmalıdır.

3. Karşınıza çıkan ekranda kilometre sorgulamak için (KM) yazısı tıklanır.

4. Ardından araç plakası ve şasi numarası girilir.

5. Karşınıza almak istediğiniz aracın kilometre bilgileri çıkar.

PTT İLE ARAÇ KİLOMETRE SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğünce, PTT AŞ ile paylaşılan verilere kurumun platformlarına plaka veya şasi numarası girilerek bakılabiliyor. Hizmet, araçların muayenesi sırasında sisteme girilen kilometrelerin en güvenilir ve doğru şekilde öğrenilebilmesine olanak sağlıyor. İkinci el araç alacak vatandaşlar, kilometre ve araç muayene bilgilerine www.pttavm.com, HGS Mobil Uygulama, PTT Bank İnternet Bankacılığı ve PTT Bank Mobil Uygulaması aracılığıyla ulaşabiliyor.

NOT: İkinci el araç almayı düşünenlere kısa tavsiye. Aracınızı almadan önce güvendiğiniz bir ustaya aracı detaylı olarak göstermenizde fayda var. Yine aynı şekilde ekspertiz raporunu da kendiniz güvendiğiniz yerden çıkartmalısınız. Ayrıca aracın geçmiş dönem işlemleri de detaylıca incelenmeli. Kilometre kayıtlarına da bakılmalı. 

Haber Ara