Dolar

32,5192

Euro

34,7944

Altın

2.431,95

Bist

9.735,16

Burhan Şeşen kimdir? Sanatçı Burhan Şeşen nereli? Burhan Şeşen şarkıları hangileri?

Burhan Şeşen kimdir? İyi Parti grup toplantısında Meral Akşener'den sonra kürsüye çıkarak konuşma yapan Burhan Şeşen'in kim olduğu merak edilmeye başlandı. Şeşen konuşmasında pandemi döneminde sanatçıların çok zor durumda kaldığından bahsetti ve hükümetten gerekli adımları atmasını talep etti. Peki Sanatçı Burhan Şeşen nereli? Burhan Şeşen kaç yaşında? Burhan Şeşen şarkıları hangileri? İşte Burhan Şeşen'in hayatı ve biyografisi...

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-06-02 12:45:17

Burhan Şeşen kimdir? Sanatçı Burhan Şeşen nereli? Burhan Şeşen şarkıları hangileri?

Burhan Şeşen kimdir? İyi Parti grup toplantısında Meral Akşener'den sonra kürsüye çıkarak konuşma yapan Burhan Şeşen'in kim olduğu merak edilmeye başlandı. Şeşen konuşmasında pandemi döneminde sanatçıların çok zor durumda kaldığından bahsetti ve hükümetten gerekli adımları atmasını talep etti. Peki Sanatçı Burhan Şeşen nereli? Burhan Şeşen kaç yaşında? Burhan Şeşen şarkıları hangileri? İşte Burhan Şeşen'in hayatı ve biyografisi...

Sanatçı Burhan Şeşen, pandemi koşullarının sanatçıların ve müzisyenleri nasıl etkilediğini ve yeni kademeli normalleşme kararlarında müzisyenlerin dikkate alınmamasına yönelik tepkilerini İyi Parti grup toplantısında anlattı. İyi Parti grup toplantısında Meral Akşener'in kürsüyü bıraktığı MÜYORBİR Başkanı ve Grup Gündoğarken'in kurucusu Burhan Şeşen, "100 binlerce sektör çalışanı ve bakmak zorunda olduğumuz ailelerimizle resmen yaşam mücadelesi veriyoruz" diyerek taleplerini dile getirdi. Şeşen konuşmasında "Tiyatrocu ve sinemacı arkadaşlarımız acil önlem paketlerinde yer aldılar ama bizler devlet babanın üvey evlatları gibi görüldük. En başından beri devletten beklentimiz; diğer iş kollarında uygulanan kademeli normalleşmenin bizim sektörümüze de uygulanmasıydı" diye konuştu.

Burhan Şeşen kimdir?

27 Mart 1959'da Eskişehir'de doğdu. İlkokulun birinci sınıfını Diyarbakır'da okudu. Askeri pilot olan babasının Ankara'ya atanması nedeniyle ilk ve ortaokulu Ankara Bahçelievler ilk ve ortaokulu'nda okuyup bitirdi. İlkokul dışında başarısız bir öğrenci olduğunu söyler. Babasının müzik merakı ve annesinin güzel sesi sayesinde müzikle küçük yaşlarda tanıştı.

Kendi sözleriyle Cem Karaca, Barış Manço, Neşe Karaböcek, Hakkı Bulut, Selda, Fikret Kızılok dinleyerek büyüdü. Ortaokul sıralarında Pink Floyd, Cat Stevens ve Bülent Ortaçgil ile tanıştı; onların müzikleriyle hayatı değişti.

Liseye Ankara Cumhuriyet Lisesi'nde başladı. Yine başarısız bir eğitim dönemi geçirince bu ruh haliyle müziğe biraz daha sıkı sarıldı. İlk aşk, ilk şarkılarını ortaya çıkardı. Babası THY'ye geçince Ankara'dan İstanbul Bakırköy'e taşındılar. İstanbul'da bol bol platonik aşk vardı. Ağabeyi ile de ayrı idi, zira Ankara'da ODTÜ'de öğrenci idi.

Burhan Şeşen de İstanbul'a uyum sağlamakla meşgul idi. Neyse ki müzik ve babasın yurt dışından getirdiği plaklar onu oyalıyordu. O yıllarda ‘sorumluluk' uygulaması olduğu için okula sadece ders saatlerinde gidiyordu ve böylece daha çok albüm dinleyebiliyordu. Kendisini müziğe ve spora veriyordu. Okulun futbol ve voleybol takımlarında, amatör kümede de Vefa Kulübü'nün futbol takımında sporculuğunu sürdürüyordu.

Pendik Lisesi'ndeki kısa bir dönemden sonra -sporculuğunun da katkısıyla- 50. Yıl Yeşilköy Lisesi'ne kabul edildi. O zamanki Ses Dergisi'nin açtığı müzik yarışmalarında da başarılı oldu. 1976 yılında liseden mezun oldu.

1983 yılında ilk kez Hodri Meydan Kültür Merkezi'nde Grup Gündoğarken Günd adını konsere gelen 30-40 kişiye duyuruyorlardı. O konseri izleyen Levent Kırca gruba “Kadıncıklar” isimli oyunun müziklerini hazırlattı. Oyunda hem şarkılarını icra ediyor hem de ufak tefek roller canlandırıyorlardı. Bu oyun o senenin önemli tiyatro ödüllerini aldı.

Ülfet, Nilgün, Işıl isimli üç hayranları evde doldurdukları bir kaseti Bodrum Mavi'nin sahibi Haluk'a dinletince beğenmesi üzerine o sene bütün yaz Mavi'de çaldılar. Kendi şarkıları dışında Zülfü Livaneli'nin şarkılarını da yorumladılar. Şarkılarının bu değişik yorumunu beğenen Zülfü Livaneli grubu Günay Tuncel'e önerince Ece Bar'ın sahibi Ece Aksoy'a önerir. Patroniçe Ece onay verince 1985 senesini Ece Bar'da geçirler.

Aynı yıl Ferhan Şensoy ve Hümeyra ile birlikte “İçinden Tramvay Geçen Şarkı” isimli müzikli oyunda yer alırlar.

1986 yılında ilk albümleri “Bir Yaz Daha Bitiyor” dinleyicisiyle buluşur.

1988 yılında Eurovision Şarkı Yarışması Türkiye Elemeleri'nde “Resimler (Resimler)” isimli besteleriyle finale kadar gelebilmiş ancak
dereceye giremediler.

Ardından 1988'de “Yaz Bulutları”, 1989'da “Bir Günlük Aşk”, albümleri çıkarttılar. Burhan Şeşen 1990 Yılında Söz Mü Babacığım? adlı şarkıyla Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması ve Festivali'ne de katıldı. Grup, 1993'te de “Ankara'dan Abim Geldi” albümü; kısa bir ayrılıktan sonra 1998'de “Mest Of Gündoğarken”, 1999'da “Gündoğarken 1999” ve 2000'de “Istanbul-Atina-Istanbul” albümleri peşpeşe çıkarttılar.

Burhan Şeşen, grup çalışmaları yanı sıra 1996 yılında “Bir Düş Gördüm” isimli solo albümünü çıkardı, iki sene radyoculuk; çeşitli reklam, tanıtım, dizi film müzikleri ve beş senedir kesintisiz devam eden “Yorumsuz” ile özdeşleşen televizyonculuk.... Ayrıca yine Güneş Gazetesi'nde haftalık müzik yazıları çıkmaktadır. 2004'te “Bütün Çocuklarım” isimli dizi filmde rol aldı.

Cam ve Takı sanatçısı Dilara ile evli olan Burhan Şeşen'in Serhan isminde bir oğlu, ilkokula 2004'te başlayan Dilhan isimli kızı oldu. Burhan Şeşen, oğlu Serhan Şeşen'i, ileri derece menenjit olması ve beyninde apse oluşması ardından yatırıldığı hastanede 26 yaşında 4 Aralık 2008'de kalp durması sonucu kaybetti. Kaynak: turkpopmuzik.net

Grup Gündoğarken nedir?

Grup Gündoğarken, kendine has müzik tarzıyla ünlenen Türk müzik grubudur. İlhan, Burhan ve Gökhan Şeşen tarafından 1982 yılında kuruldu. 1983 yılında Levent Kırca Tiyatrosu tarafından sahnelenen "Kadıncıklar" adlı müzikli oyunun müziklerini yaparak ve sahnede icra ederek profesyonel müzik hayatına başladı. Grubun kurucularından İlhan Şeşen'in solo çalışmalarına ağırlık vermesiyle kısmen dağılan grubun bu adla yaptığı etkinlikler azalmıştır.

Grup Gündoğarken albümleri

Bir Yaz Daha Bitiyor (18 Mayıs 1986)

Aklına Bir Şey Gelmesin
Bir Yaz Daha Bitiyor (Yayınlanma: 22 Mayıs 1986)
Sen Benim Şarkılarımsın (D & E) (Yayınlanma: 14 Temmuz 1986)
Dert Olur
İstanbul
Sarmaş Dolaş (Yayınlanma: 6 Ekim 1986)
Tek Başına
Sevgini Bırak
Kimi Zaman
Mustafa (Yayınlanma: 9 Şubat 1987)
Gündoğarken
Yaz Bulutları (15 Aralık 1988)

Yaz Bulutları (Yayınlanma: 19 Aralık 1988)
Bodrum 1972 (Yayınlanma: 18 Şubat 1989)
Ver Elini
Sensizlikti Yaşadığım
Yıldızlar Da İsterim (Yayınlanma: 16 Mayıs 1989)
Bodrum 1972 (Reprise)
Resimler Resimler
Amiral Battı (Yayınlanma: 15 Eylül 1989)
Sevinçle Uyan
Kafeye Diskoya
Bir Sevda
Bisiklet
Bir Günlük Aşk (4 Nisan 1990)

Bahar Oldum (Yayınlanma: 8 Nisan 1990)
Hayallerimi Bırak (Yayınlanma: 10 Haziran 1990)
Güneş Buluta Girdi
Anlatamam
Bir Günlük Aşk
Her Şeye Rağmen
Yol Aldım Sevdalardan (Yayınlanma: 13 Eylül 1990)
Dön Artık
Nereye ?
Gel İstersen
Ne Güzel Olurdu ?
Yöneliş
Ankara'dan Abim Geldi (27 Mart 1993)

Gibi Gibiyim (Yayınlanma: 31 Mart 1993)
Aşık Oluyorum
Beni Aldatma (Yayınlanma: 28 Mayıs 1993)
Her Şey Bir Süre
Hep Bir Sonraya
Ankara'dan Abim Geldi (Aslı Van Papurisi) (Yayınlanma: 24 Auğustos 1993)
Aşka Doğru
Esti Yorgun Gönlüm
Soran Bulunmaz
Tükendi Yollar
Sormadan Gel
Darılmak Olmaz
Olacak O Kadar (Yayınlanma: 19 Aralık 1993)
Mest Of Gündoğarken (1998)

Yaz Bulutları (1988, Yaz Bulutları)
Hayallerimi Bırak (1990, Bir Günlük Aşk)
Gibi Gibiyim (1993, Ankara'dan Abim Geldi)
Rüzgâr
Yol Aldım Sevdalardan (1990, Bir Günlük Aşk)
Bir Yaz Daha Bitiyor (1986, Bir Yaz Daha Bitiyor)
Ankara'dan Abim Geldi (1993, Ankara'dan Abim Geldi)
Beni Aldatma (1993, Ankara'dan Abim Geldi)
Yıldızlar Da İsterim (1988, Yaz Bulutları)
Sarmaş Dolaş (1986, Bir Yaz Daha Bitiyor)
Bahar Oldum (1990, Bir Günlük Aşk)
Sen Benim Şarkılarımsın (1986, Bir Yaz Daha Bitiyor)
Amiral Battı (1988, Yaz Bulutları)
Bodrum 1972 (1988, Yaz Bulutları)
Gündoğarken 1999 (1999)

Nafile Dünya
Bülbülün Ahıyım
Sensiz Olmaz
Kim Korkar Hain Aşktan ?
Penceremde Yağmurlar
Uyuyakalmışım
Aşka Sözüm Yok
Her Şey Bahane
Değiştim Olsa
Oynak Yarim
Yağmur Ol Kızım
Bi Türkü (Anonim)
Tozduman
Tombalak Tomurcuk
İstanbul Atina İstanbul (2000)

Keman Taksimi
Ağlıyor İstanbul
Ellerimde Çiçekler
Bağlar
Yanıma Gel
Bin Defa Dedim
Sıcaklardandır
Aşk İçin
Temenni
Üç Otuzluk Aşk
Gördüğüme Sevindim
Pişmanım
Mucize
Di Gel Yanıma
İstanbul-Atina-İstanbul
Hayat Bu (2008)

Düş Gibi Bir Şey
Elimde Olsaydı
Hayat Bu
Yanılmaz Mıyım ?
Kuzguncuk
Yanında Olsam
Senin Gibi Bakmadı
Sevaplarım
Hadi Git
Gündoğarken
Özlemişim (2017)

Ah be Hayat
Olamadim
Ask bu sana benzer
Gitmesini Bilmeli
Gereksiz
Ozlemisim
Geriye Kalan
Yanildim
Guzel Gunler Bitti Sanma
Aman Aman
Ben Gelinceye Kadar Bekle

Haber Ara