Dolar

32,2483

Euro

34,7867

Altın

2.454,87

Bist

10.307,50

Amentü nedir? Amentü duasının Arapçası nedir?

Amentü kelimesi özellikle dini metinlerde sıkça karşılaşabileceğimiz türden bir kelimedir. Çok sık kullanıldığından dolayı Amentü kelimesinin anlamı merak uyandırmaktadır. Peki, Amentü nedir ve ne anlama gelir?

3 Yıl Önce Güncellendi

2022-01-13 02:15:40

Amentü nedir? Amentü duasının Arapçası nedir?

Amentü kelimesi kökenine bakıldığında Arapça bir kelimedir. Bu sebeple dilimize Arapçadan geçmiştir. Amentü kelimesi birçok şeyi çağrıştırdığı gibi pek çok anlama gelir. Peki, Amentü kelimesi ne anlama gelmektedir? İşte merak edilen haberin devamı…

Amentü ne anlama gelir?

Amentü kelimesi dilimizde inanmak manasında kullanılmaktadır. Kelimenin kökeni Arap dilinden olup “amene” kökünden gelmektedir. Amentü, genellikle İslam dininde iman esasları hakkında kullanılan bir tabirdir.

Amentü duasının Arapçası nedir?

Amentü billahi ve melaiketihi ve kütübihi ve rasulihi vel yevmil ahiri ve bil kaderi hayrihi ve şerrihi minallahi Teala vel ba subadel mevt Hakkun Eşhedü en la ilahe illallah ve Eşhedü enne muhammeden abdühü ve rasulühü.

Amentü duasının anlamı nedir?

Ben, Allahu Teala'nın meleklerine, kitaplarına peygamberlerine, ahiret gününe, kadere, hayır ve şerrin Allah'tan geldiğine iman ettim. Öldükten sonra dirilmek haktır, gerçektir. Ben şahadet ederim ki Allah'tan başka ilah yoktur. Ve yine şahadet ederim ki Muhammed Aleyhisselam onun kulu ve peygamberidir. Amentü, ayet ve hadislere dayanmaktadır.

Allah Teala Kur'an Kerim'de iman esaslarından beşini bir arada zikretmektedir. "Ey iman edenler! Allah'a, O'nun peygamberine, peygamberine indirdiği Kitab'a ve daha önce indirdiği Kitab'a iman (da sebat) edin. Kim Allah'ı, meleklerini, kitaplarını, peygamberlerini, ahiret gününü inkar ederek kafir olursa, şüphesiz derin bir sapıklığa sapmıştır. " (en-Nisa, 4/136)

Amentü billahi duası hangi surede?
 
 Amenerrasulu, Kuran'ın en uzun suresi olan Bakara Suresi içerisinde geçmektedir.

Haber Ara