Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Gediz Üniversitesi girişimcilik ve yenilikçilik endeksinde

Gediz Üniversitesi girişimcilik ve yenilikçilik endeksinde

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-07 12:10:33

Gediz Üniversitesi girişimcilik ve yenilikçilik endeksinde
Gediz Üniversitesinin, TÜBİTAK'ın her yıl girişimcilik ve yenilikçilikte Türkiye'nin en iyi 50 üniversitesini belirlediği endeksine girdiği bildirildi.

Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, yaptığı açıklamada, üniversitelerinin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık tarafından açıklanan ve 50 üniversitenin yer aldığı "Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi"nde tüm üniversiteler arasında 41'inci, vakıf üniversiteleri arasında ise 15'inci olduğunu kaydetti.

Rektör Çevik, gerçekleştirdikleri bilimsel ve teknolojik araştırmalar, projeler, patent başvuruları, başta sanayi olmak üzere iş dünyasıyla iş ortaklıkları ile girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmaya yönelik faaliyetleri sonucunda bu önemli başarıya ulaştıklarını bildirdi.

Son 2 yılda toplam 2 bin 350 kişiye ücretsiz girişimcilik eğitimi verdiklerini, sahip oldukları 30 laboratuvarla araştırmacılar için önde gelen merkezlerden biri olduklarını kaydeden Prof. Dr. Çevik, bu dönemde 59 proje üretildiğini, projelerin çoğunluğunun Avrupa Birliği, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve TÜBİTAK ile İzmir Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen çalışmalar olduğunu ifade etti.

Rektör Çevik, çok sayıda patent başvurusunda bulunduklarını da kaydederek, "Dünya çapında sempozyum ve kongrelerin de adresleri arasına girdik. Tüm bunlar bizi 'Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi'ne taşıdı. Geride bıraktığımız 7 yılda önemli mesafe kat eden Gediz Üniversitesi, gelecekte çok daha iyi yerlere gelecek. Bunun için yorulmak bilmeden çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Haber Ara