Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Gazze'ye özgürlük filosu Atina'dan yola çıkıyor

Gazze ablukasını kırmak için yola çıkan ve içinde Tunus eski devlet başkanı Marzuki'nin de bulunduğu gemi kısa sürede Atina'dan yola çıkacak.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-24 13:37:44

Gazze'ye özgürlük filosu Atina'dan yola çıkıyor

Gazze üzerindeki ablukayı kırmayı ve yardım malzemesi götürmeyi amaçlayan 3'üncü Özgürlük Filosu'nun ksa sürede Gazze'ye hareket edeceği açıklandı. Gemide Tunus'un eski Devlet Başkanı Muhammed Munsif Marzuki, İspanyol milletvekili Ana Maria Miranda Paza ve İsrail Arap siyasetçilerden Basel Ghattas da bulunuyor.

Filistin Enformasyon Merkezi adlı sitede yer alan habere göre, "Miles of Smiles" konvoyunun başkanı Dr. İssam Yusuf, İsrail'in engelleme tehditlerine rağmen, 3. Özgürlük Filosu'nun Gazze'ye gitmek üzere Atina'dan yelken açacağını belirtti.

İyi niyetli aktivistlerin tüm tehditlere rağmen Gazze'ye giderek, uygulanan ablukayı kırmada kararlı olduklarını belirten Yusuf, uluslararası toplumu İsrail'in filoya saldırma tehditlerine karşı ahlaki sorumluluk almaya ve çok uluslu konvoyu korumaya çağırdı.

Kısa süre içinde Yunanistan'dan Gazze'ye doğru hareket etmesi beklenen 3'üncü Özgürlük Filosu'nun organizatörleri, İsrail yönetiminin Avrupa hükümetlerine baskı yapacağı ve filonun engelleneceği endişesiyle tam olarak ne zaman denize açılacaklarını duyurmuyor.

Gemide çok sayıda Arap ve Avrupalı aktivistin yanı sıra Tunus'un eski Devlet Başkanı Muhammed Munsif Marzuki, İspanyol milletvekili Ana Maria Miranda Paza ve İsrail Arap siyasetçilerden Basel Ghattas da bulunuyor.

İsrail basınında çıkan haberlere göre, İsrail güvenlik güçleri, 3'üncü Özgürlük Filosu'nun Gazze karasularına girmesinin engellenmesi için talimat verdi.

2010 yılında İsrail ablukasını delerek Gazze'ye insani yardım ulaştırmayı hedefleyen Mavi Marmara gemisine saldıran İsrail işgal güçleri, gemideki 10 kişiyi katletmişti.

 

Haber Ara