Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Gannuşi: Selefilerle işbirliği yapmayız

Nahda lideri Gannuşi, Selefilerle işbirliği yapmayacaklarını, ülke anayasasına saygılı olduklarını söyledi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-18 16:58:55

Gannuşi: Selefilerle işbirliği yapmayız

Tunus Nahda Hareketi Lideri Raşid El-Gannuşi, ülkede uygulanan kanun ve anayasaya bağlı, mecvut yönetime saygılı kalacaklarını, selefi hareketlerle işbirliği yapmayacaklarını söyledi. Gannuşi, ulusal birlik konferansında yaptığı konuşmada, ‘Devlet ve anayasayı devrim çocukları savunmazsa kim savunacak?' dedi.

Şu ana kadar terör dosyasından sadece güvenlik ve yargı makamlarının sorumlu olduğunu belirten Gannuşi, “Terörle mücadelemiz güvenlik düzeyinde sınırlı kalmamalı, terörle savaşımızın dini, toplumsal, eğitsel yanları içine alacak şekilde kapsamlı olması lazım” şeklinde konuştu.

Tunus'taki Selefi hareketlerle asla işbirliği yapmayacaklarını dile getiren Gannuşi, bu hareketlerin benimsediği düşünceyi kabul etmediklerini, şiddet ve teröre karşı olduklarını söyledi.

Gannuşi'nin konuşmasını değerlendiren araştırmacı Hişam El Naggar, Tunus Nahda hareketinin Mısır'da İhvan teşkilatının durumuyla ilgili büyük endişesi olduğunu belirterek, İhvan'ınkinden farklı tutumlar alarak kendini korumaya çalıştığını söyledi.

Haber Ara