Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Gannuşi'den IŞİD sorusuna ayetle cevap

Tunus’ta yeni laiklik tanımıyla gündeme gelen Nahta Hareketi’nin lideri Raşid el Gannuşi, CNN'de Amanpour'un sorularını cevapladı. 'IŞİD'in hedefi olmaktan kormuyor musunuz?' sorusuna bakın nasıl yanıt verdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-27 10:04:27

Gannuşi'den IŞİD sorusuna ayetle cevap

Karar'da yer alan habere göre; Tunus'un ve Nahda hareketinin geldiği nokta itibariyle bir 'ihtisaslaşmayı' gerektirdiğini söyleyen Gannuşi, her alandaki faaliyetlerin, o alandaki uzman kişiler tarafından yürütülmesi gerektiğini söyledi.

ZİHİNLERDE AYRIM YAPMIYORUZ

Kritik kararlarıyla bireylerin zihnindeki din ve siyaseti ayırmak gibi bir düşünceleri olmadığını vurgulayan Gannuşi, "Bir Müslüman'ın zihninde din ve siyaseti ayırmaktan bahsetmiyoruz. Bizim inancımız, her bir kadın ve erkeğin yaptığı şeyin ahlaki olması, din tarafından idare edilmesi ve o kişinin dini inancıyla uyumlu olmasıdır" diye konuştu.

MODERN TOPLUM TANIMI

Amanpour'un çok sayıda Tunuslu gencin IŞİD'e katılmasına dikkat çekerek "Radikallerin sizi suçlamasından, reddetmesinden ve sizinle savaşmasından korkuyor musunuz?" şeklindeki sorusuna ise Gannuşi, “Bunu kabul etmeleri ya da reddetmeleri kendi bilecekleri iş. Kararımızı reddetmeleri, bunu anlama konusunda bir eksiklik yaşadıklarını gösterir. Biz dini terk etmekten bahsetmiyoruz. Her alanda, o alanın uzmanlarının faaliyet gösterdiği modern bir toplumdan bahsediyoruz" dedi. Gannuşi, Kur'an-ı Kerim'deki, "Bilmiyorsanız başkasına sorun" ayetini örnek gösterdi.

İNSANLAR BAŞARISIZ OLUR İSLAM DEĞİL

Gannuşi, Amanporu'un "İslam'ın bir siyaset ve hükümet etme biçimi olarak başarısız olduğunu kabul ediyor musunuz" şeklindeki sorusuna ise "Hayır, hiç de öyle değil. İnsanlar başarısız olur, İslam değil. İslam başarısız olmaz. İslam eşitliğin, etiğin, ahlakın, kardeşliğin dinidir. İslam, insani duyguları canlandırır. İslam, terörizme ve barbarlığa karşı çıkar" cevabını verdi.

İLGİLİ HABERLER

cicek

Haber Ara