Dolar

32,4454

Euro

34,7775

Altın

2.442,56

Bist

9.915,62

Galatasaray’dan TFF’ye ‘Fenerbahçe’ tepkisi

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Cengiz, TFF’ye tepki göstererek ‘Şampiyonluk başvurusu reddedilsin’ çağrısında bulundu.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-25 18:24:15

Galatasaray’dan TFF’ye ‘Fenerbahçe’ tepkisi

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Fenerbahçe'nin 28 şampiyonluk talebine dair olay açıklamalarda bulundu. Öte yandan sarı kırmızılı kulübün, sarı lacivertli ekibin 28 şampiyonluk talebinin reddedilmesi için TFF'ya başvurduğu ortaya çıktı.

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Fenerbahçe'nin 28 şampiyonluk talebine dair kulüp televizyonunda açıklamalarda bulundu.

GS TV'den canlı olarak yayınlanan programda, sarı kırmızılı kulübün, sarı lacivertli ekibin 28 şampiyonluk talebinin reddedilmesi için Türkiye Futbol Federasyonu'na başvurduğu ortaya çıktı.

GALATASARAY'IN SÖZ KONUSU BAŞVURUNDA YER ALAN BAZI MADDELER

1- Daha önce verilmiş Tahkim Kurulu kararı kesindir. Bu yeni bir başvuru değildir. Başvuru incelenmeksizin reddedilmelidir.

2- Başvuru konusu şampiyonluklar 'lig müsabakaları statüsü' kapsamı dışındadır.

3- Talep edilen şampiyonluklara konu dönemlerde gerçekleşen organizasyonlar düzenli ve sürekli değildir.

4- Türkiye Futbol Birinciliği lig usulüne değil, eleme usulüne tabidir.

5- Türkiye Futbol Birinciliği sürekli ve düzenli bir organizasyon değildir.

6- Milli Küme kesinlikle ulusal bir lig değildir.

7- Milli Küme süreklilik arz eden bir lig değildir.

8- Milli Küme ana turnuva niteliği kazanamamıştır.

9- 1937 yılında "Milli Küme" turnuvasına katılmaya hak kazanan İzmir takımlarının hakları elinden alındı.

10- Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı, "Milli Küme" ve "Türkiye Futbol Birinciliği" organizasyonlarının Türkiye Şampiyonu olarak kabul edilmeyeceğini açıklamıştır.

11- Başvurunun kabul eidlmesi halinde idarenin öngörülürlüğü ilkesi zedelenecektir.

"SİZ DEVLET DEĞİLSİNİZ"

"Derbi için rakibimizin stadına gittiğimizde, yanımızda vali, emniyet müdürü... Herkes var. Bakıyorsunuz karşımızda 'Fenerbahçe Cumhuriyeti' yazan dev bir pankart. Dünyada bir tek makamın önünde cumhuriyet vardır. Cumhuriyet savcısı. Türkiye Cumhuriyetinin savcısı. O kadar savcı, başsavcı vardı tribünde. Fenerbahçe Cumhuriyeti pankartı nedir? Neden Fenerbahçe Cumhuriyeti' dendiğine bir kanıt çıktı. Sitelerinde bir yayın yaptılar. Devletler tanır, şirketler ve kişiler kabul eder. Sitelerinden yapılan açıklamada 'Biz Beşiktaş'ın da 20 şampiyonluğunu tanıyoruz' dediler. Tanımak devlete, cumhuriyete aittir. Bu açıklamayla Fenerbahçe Cumhuriyeti Beşiktaş'ın şampiyonluklarını tanıyor. Sen kimsin ya? Fenerbahçe camiası sözlerimden alınmasın. Yönetimin yaptığı açıklamadan bahsediyorum. Bu açıklama, o yönetimi bağlar. Başkan'dan aşağısındaki insanlara kadar. Buna öncelikle Fenerbahçe camiasındaki önemli insanların itiraz etmesi gerekirdi. Beşiktaş camiasının da kabul etmemesi lazımdı. Aziz Yıldırım'ın Beşiktaş'a verilen şampiyonluklarla ilgili açıklamaları var. Attığınız adıma dikkat etmelisiniz. Koca bir camiayı tanıyamazsınız. Siz devlet değilsiniz."

"KİMSEDEN SES YOK..."

"Riva sözleşmesini yeniden yazdık. Eski yöneticilerimize teşekkür ederiz ama biz yeniden yazdık bu sözleşmeyi ve daha iyi hale getirdik. Bir başkan adayımız çıkmış 'Onu siz değil bankalar yaptı' dedi. Kemerburgaz'ı da biz çözdük. Mahkemelerden çıkan yürütmenin durdurulması kararlarını durdurduk başka bir mahkemede. Kimseden ses yok."

Haber Ara