Dolar

32,4432

Euro

34,7490

Altın

2.439,32

Bist

9.915,62

Fransa tedirgin !

Rusya'nın St. Petersburg kentindeki metro hattında meydana gelen bombalı saldırıdan sonra, Fransa İçişleri Bakanlığı, bu sabah yayınladığı bir kararna

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-05 14:32:44

Fransa tedirgin !
Rusya'nın St. Petersburg kentindeki metro hattında meydana gelen bombalı saldırıdan sonra, Fransa İçişleri Bakanlığı, bu sabah yayınladığı bir kararnameyle, başkent Paris'teki metro ulaşımında sıkı güvenlik tedbirleri alındığını duyurdu.

Fransa İçişleri Bakanı Matthias Feki, Paris ve banliyölerindeki toplu taşıma, metro ve tren istasyonları ile demiryolları güvenliğinin yeniden gözden geçirilerek güvenlik önlemlerinin arttırılmasının kararlaştırıldığı, Rusya'nın St. Petersburg kentindeki metro saldırısının buna neden olduğu kaydedildi.

Alınan güvenlik önlemleri kapsamında polisin yetkisi arttırıldı, kimlik kontrolü, yolcu yanında bulunan çanta veya bagaj gibi benzeri eşya için kontrol etme yetkisi verildi. Güvenlik tedbirlerinin saat 07.00 ile 22.00 saatleri arasında geçerli olduğu gerekirse bu sürenin uzatılabileceğine dikkat çekildi.

Fransa İçişleri Bakanlığı, toplu taşımayla seyahat eden yolcuların can güvenliğini sağlamak ve rahat seyahat etmelerini sağlamak amacıyla bu kararın alındığını da duyurdu. Bu arada bazı metro istasyonlarına X ray cihazı konulduğu belirtildi.

(Tansu Sarıtaylı / İHA)

Haber Ara