Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Fransa ile İran arasında sıcak temas

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, İran ile 5+1 ülkeleri arasında İran'ın nükleer programı üzerine varılan anlaşmanın ardından haftaya İran'a gideceğini açıkladı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-21 12:12:16

Fransa ile İran arasında sıcak temas

Fransız France Inter radyosuna konuşan, Fabius, geçen hafta yapılan anlaşma sonrasında İran'a gidişinin kesinleştiğini söyledi.

Tarihi net olarak açıklanmasa da Fabius'un 29 Temmuz'da Tahran'da olması bekleniyor. Fransız Dışişleri Bakanı'nın İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile de görüşeceği tahmin ediliyor.

Ziyaretin tamamen siyasi içerikli olacağı, Fabius'a şirket yöneticilerinden oluşan bir heyetin eşlik etmeyeceği bildirildi.

Fabius, geçen hafta Viyana'da İran ile varılan nükleer müzakereler sonrasında İranlı mevkidaşı Cevad Zarif'in kendisini bir süredir İran'a davet ettiğini söylemiş ve "Nihayet İran'a gidiyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Almanya Ekonomi Bakanı Sigmar Gabriel de beraberindeki heyetle pazar günü Tahran'a gitmiş ve İran-Almanya Ekonomik İşbirliği Toplantısı'na katılmıştı.

İran ile BM Güvenlik Konseyi'nin beş daimi üyesi ve Almanya arasında Viyana'da süren nükleer müzakerelerde 14 Temmuz'da anlaşmaya varılmıştı. BM Güvenlik Konseyi de anlaşmayı onaylayan ve İran'a yönelik BM yaptırımlarının kademeli olarak kaldırılmasını düzenleyen karar tasarısını oybirliği ile kabul etmişti.

Haber Ara