Dolar

32,4746

Euro

34,8116

Altın

2.441,88

Bist

9.915,62

Fransa el koyduğu maskelerin tamamını İtalya ve İspanya'ya teslim etti

İsveçli bir firma tarafından İtalya ve İspanya'ya gönderilen maskelere Lyon'da el koyan Fransa, maskelerin tamamını teslim etti.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-04-07 14:31:31

Fransa el koyduğu maskelerin tamamını İtalya ve İspanya'ya teslim etti

Atılabilir tıbbi malzeme şirketi Mölnlycke'in Çin'den satın alıp aktarma için Marsilya üzerinden Lyon'a getirdiği 4 milyon maskeye Fransa 5 Mart'ta el koydu.

İsveç'in devreye girmesi üzerine Fransa önce maskelerin sadece yarısını serbest bırakmayı kabul etti. Şimdiyse maskelerin tamamını teslim etti.

FRANSA MASKELERE HANGİ GEREKÇEYLE EL KOYDU?

Fransa hükümeti, eylemine gerekçe olarak maskelerin, Fransa'ya ulaşmasından iki gün önce yürürlüğe giren genelgeyi gösteriyor. 3 Mart 2020'de imzalanan söz konusu genelge, Fransa topraklarındaki tüm maske üretimine ve stoklarına el koyma imkanı tanıyor.

"OLAY DUYULDUĞU İÇİN MASKELER TESLİM EDİLDİ"

Euronews'ten Fatih Yetim'in aktardığına göre maskelere el koyma olayını ilk kez kamuoyuyla payalaşan Fransız haber dergisi L'Express, hükümetin geri adım atmasında olayın duyulmasının etkili olduğunu savundu.

ÇEKYA-İTALYA ARASINDA DA MASKE KRİZİ YAŞANMIŞTI

Avrupa Birliği üyeleri arasında daha önce Çekya ve İtalya arasında benzer bir kriz yaşanmıştı. Çekya, Çin'den İtalya'ya gönderilen maske ve solunum cihazlarına Prag'daki aktarma sırasında el koymuştu.

İtalya ve İspanya, Covid-19 salgınından en çok etkilenen AB ülkeleri konumunda.

 

Haber Ara