Dolar

32,4532

Euro

34,7313

Altın

2.441,41

Bist

9.915,62

Fransa'da çalışma yasası protestolarında olaylar çıktı

Fransa'da Cumhurbaşkanı Macron'un 'Tembel' dediği işçiler ile Fransız polisi arasında çatışma yaşandı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-14 08:45:19

Fransa'da çalışma yasası protestolarında olaylar çıktı

Fransa'da hükümetin gerçekleştirmeyi planladığı yeni çalışma yasası reformuna karşı çıkanlar ülkenin çeşitli kentlerinde sokaklara dökülürken, bazı çalışanlar da greve gitti.

POLİS GÖSTERİCİLERİ YERLERDE SÜRÜKLEDİ

Başta Paris olmak üzere ülkenin birçok yerinde yapılan yürüyüş sırasında göstericiler ile güvenlik güçleri arasında olaylar çıktı.

Polis, göstericilere göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Bazı göstericiler gözaltına alınırken yerlerde sürüklendi. CGT, ülke çapındaki eylem ve gösterilere yaklaşık 400 bin kişinin katıldığını açıkladı.

14_6

POLİSİN DAYAKLI GÖZALTI ANLARI KAMERADA

Paris'te yaşanan polis şiddeti anlarından birinde de kamera kayıttaydı. Hemde polisin orantısız güç kullandığı kişi bağımsız bir gazeteciydi.

Sadece olan biten şeyleri görüntülemeye çalışan muhabirin üzerine birden polis saldırdı yumrukldı. Adamın yere düşmesinin ardından polisin öfkesi dinmedi, yerde yatan muhabiri tekmeleyerek gözaltına aldı.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron çalışma yasası reformuna karşı çıkanları "tembel" ifadeleriyle nitelendirerek, "Fransa reformist bir ülke değildir. Reform yapmaz çünkü biz isyan ederiz, direniriz, kaçınırız. Böyleyiz biz." ifadelerini kullanması tepki çekmişti.

 

Haber Ara