Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Flynn'ın eski ortağı Türkiye adına lobicilikten suçlu bulundu

ABD Başkanı Donald Trump’ın eski ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn’ın bir dönem iş ortağı olan İran kökenli işadamı Bijan Kian Türkiye adına lobi faaliyeti gerçekleştirmekten suçlu bulundu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-07-24 11:02:01

Flynn'ın eski ortağı Türkiye adına lobicilikten suçlu bulundu

ABD iadesini gerçekleştirmediği FETÖ Terör Örgütü lideri Fetullah Gülen taraftarı bir karara daha imza attı!

ABD Başkanı Donald Trump'ın eski ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn ve Flynn'ın bir dönem iş ortağı olan İran kökenli işadamı Bijan Kian'ın Türkiye'deki 15 Temmuz darbe girişimini planlayan Fethullah Gülen'e karşı faaliyetlerde bulunduğu iddia edildi.

Bijan Kian'ın bu kapsamda suçlu bulundu. Kian'ın ne kadar ceza alacağı 18 Ekim'de belli olacak.

KANITLAR YETERSİZDİ FAKAT YİNE DE SUÇLU BULUNDU

Davaya bakan hakim, jüri üyeleri salon dışındayken yaptığı açıklamada, hükümet tarafının sunduğu delillerin zayıf olduğunu söylemişti. Ancak buna rağmen İran kökenli iş adamına ceza verildi.

FLYNN TANIK OLACAKTI AMA DİNLENMEDİ

"Amerika'nın Sesi" sitesinde yer alan habere göre ABD hükümetinin Kian'a karşı bir numaralı tanığı Michael Flynn olacaktı. Fakat karar duruşmasında Flynn tanık olarak dinlenmedi.

Söz konusu dava, özel yetkili savcı Robert Mueller'ın yürüttüğü, Rusya'nın 2016 ABD seçimlerine müdahale ettiği iddialarına ilişkin olarak yürütülen soruşturmanın bir uzantısı olarak ortaya çıkmıştı.

Flynn seçim kampanyası sırasında Trump'ın dış politika danışmanlığını yapmış, kısa bir süre de ulusal güvenlik danışmanlığı görevini yürütmüştü.

 

Haber Ara