Dolar

32,3397

Euro

35,1053

Altın

2.239,53

Bist

8.855,15

Filistinli Direniş Örgütleri: İsrail yenilgiyi kabul etti

Filistinli direniş örgütleri İsrail'in 2014 yılındaki işgal girişiminin ardından henüz yayınlanabilen inceleme raporunun Filistin halkının zaferini belgelediğini savundu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-02 13:40:05

Filistinli Direniş Örgütleri: İsrail yenilgiyi kabul etti

TİMETÜRK I HABER MERKEZİ

Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS), İsrail işgal rejiminde devlet denetçisi olarak görev yapan Joseph Shapira'nın raporuyla Filistin halkının zaferinin tescillendiğini öne sürdü.

2014 yılında İsrail Ordusu'nun HAMAS kontrolündeki Gazze şeridine yönelik hava ve deniz destekli işgal hareketini değerlendiren raporu, "Savaşın başarısız olduğunun itirafı" şeklinde niteleyen HAMAS'a göre Filistin halkı İsrail'in yenilebileceğini gösterdi.

HAMAS sözcüsü Hazım Kasım, uzun süredir İsrail Ordusu için yürütülen 'Yenilmez ordu' propagandalarının çöktüğünü savunurken "Gazze halkının direnişi kazandı ve Filistin'i sadece başta silahlı direniş olmak üzere direniş seçeneceğinin kurtaracağı anlaşılmış oldu" ifadelerini kullandı.

2014 yılının yaz aylarında Gazze'ye yönelik kanlı bir operasyon başlatan İsrail'in saldırılarında 2 bin 158 Filistinli şehid olurken 11 binden fazla Filistinli ise yaralanmıştı. Saldırılar neticesinde 150'den fazla askerini kaybetmesine rağmen Gazze'ye giremeyen İsrail Ordusu geri çekilmiş ve bazı İsrail askerleri de esir düşmüştü. İsrail tarafında iki yıldır saldırılarla ilgili tartışmalar sürerken Netanyahu ve eski İsrail Savunma Bakanı Moşe Yaalon, eski Genelkurmay Başkanı Beni Gantz ile askeri yetkilileri yeterince hazırlık yapmadan saldırıyı başlatmak ve HAMAS'ın tünelleriyle ilgili istihbarat raporlarını gizlemekle suçluyordu.

Öte yandan İran'a yakınlığıyla bilinen İslami Cihad örgütü de raporla ilgili HAMAS ile benzer yorumlarda bulundu.

Haber Ara