Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Filipinler Devlet Başkanı bu kez AB'ye küfür etti

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, ABD Başkanı'ndan sonra Avrupa Birliği'ni üye ülkelerine de küfür etti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-21 15:39:25

Filipinler Devlet Başkanı bu kez AB'ye küfür etti

TİMETURK | HABER MERKEZİ
PINAR HİLAL BALTA


ABS-CBN kanalında yer alan habere göre, Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, ülkede uygulamaya konulan uyuşturucuyla mücadele çalışmalarına AB'nin tepki gösterdiğini öne sürdü.

DUTERTE'DEN AB'YE S.KTİRİN GİDİN

Duterte, "Bunu günahlarının kefareti olarak yapıyorlar. S.ktirin gidin" ifadesini kullandı.

AB İLE UYUŞTURUCU KRİZİ

AB'de geçen hafta, Filipinler hükümetine yönelik, "yargısız infazlara ve cinayetlere bir son vermesi" çağrısında bulunulmuştu. Duterte'yi hedef alan kararda, "Devlet Başkanı Duterte, uyuşturucu tacirlerini ve adalete karşı koyanları öldüren vatandaşların ve güvenlik güçlerinin peşine düşmeyeceğini alenen belirtmiştir" ifadesi kullanılmıştı.

DUTERTE NE DEMİŞTİ?

Duterte, "Ülkedeki son uyuşturucu üreticisi öldürülene dek bizim mücadelemiz devam edecek. Bunun kökü kazınana kadar daha çok kişi ölecek" demişti. Ayrıca Duterte halkına uyuşturucu satıcılarını öldürmeleri çağrısında bulunmuştu. Bu çağrı üzerine AB, BM, ve ABD tarafındna ciddi tepki çeken Duterte Obama'yı uzun uzun eleştirmişti.

OBAMA İÇE "O. ÇOCUĞU" POLEMİĞİ

Obama'ya "Esed salağı gibi çocuk mu öldürdüm. Bomba mı attım?" diyen Duterte, ABD Başkanı Barack Obama için "O. çocuğu" ifadesini kullanmıştı. Obama da "Açıktır ki kendileri (Duterte) çok renkli bir kişiliğe sahip. Çalışma arkadaşlarıma, Fililipinler'deki mevkidaşlarıyla görüşerek, yapıcı ve verimli bir görüşme için doğru zaman olup olmadığını tespit etmelerini istedim" dedi. Ardından Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada Obama'nın Duterte ile planlanan 6 Eylül Salı günkü görüşmesi iptal edildi.

Haber Ara