Dolar

32,4463

Euro

34,7577

Altın

2.439,95

Bist

9.915,62

'FETÖ' üyeleri Emniyet'te kritik görevlere nasıl yükseldi?

Gülen örgütüne bağlı polislerin Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki personel şube müdürleri üzerinden kritik görevlere atandığı ortaya çıktı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-13 12:27:49

'FETÖ' üyeleri Emniyet'te kritik görevlere nasıl yükseldi?

Kırşehir Emniyet Müdürlüğündeki kritik yerlere "FETÖ/PDY" ile bağlantılı kişilerin atanmasını sağladığı ileri sürülen eski personel şube müdürü tutuklandı.

Kırşehir Emniyet Müdürlüğündeki kritik görevlere Fethullahçı 'FETÖ/PDY' mensuplarının atanmasını sağladığı iddia edilen eski personel şube müdürü tutuklandı.

Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü "FETÖ/PDY soruşturması" kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, hakkında suçlama bulunan Kırşehir Emniyet Müdürlüğü eski personel şube müdürü Yakup G'nin yakalanması için çalışma başlattı.

Ankara'da olduğu tespit edilen şüpheli, Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile gerçekleştirilen operasyonla evinde yakalandı. Kırşehir Emniyet Müdürlüğüne getirilen Yakup G, işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede mahkemece tutuklandı.

Yakup G'nin, 2013 yılına kadar 8 yıl Kırşehir emniyetinde personel şube müdürlüğü görevinde bulunduktan sonra darbe girişiminin ardından emekliye sevk edildiği, geçen 8 yılda FETÖ/PDY üyesi ve sempatizanı polislerin Terörle Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele şubeleri gibi kritik yerlere atanmalarını sağladığı öne sürüldü.

Yakup G. ile atanmalarını sağladığı ve daha sonra meslekten ihraç edilen polislerin, görev yaptıkları sürede operasyonlara katılmadıkları halde ikramiye ve maaş taltifi aldıkları da iddia edildi.

Öte yandan, FETÖ/PDY'nin "Kırşehir il ablası" yapılanmasında aktif görev aldığı ileri sürülen Esra S. de gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli tutuklandı.

Esra S'nin, Kırşehir ve Yozgat'taki kadın toplantılarına aktif katıldığı ileri sürüldü.

 

Haber Ara