Dolar

32,5136

Euro

34,5630

Altın

2.493,88

Bist

9.548,09

FETÖ’nün PR’ını yaptığı BİRGÜN Müslümanlara saldırıyor

Bugün “Ne iş olsa yapan süper imamlar” manşetiyle imamları hedef alan Birgün gazetesinin daha çıkmadan önce tanıtımının FETÖ’nün yayın organınca yapıldığı ortaya çıktı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-11 17:28:12

FETÖ’nün PR’ını yaptığı BİRGÜN Müslümanlara saldırıyor

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Son dönemde mezhepçi yayınlar yaptığı gerekçesiyle eleştirilerin odağında yer alan Birgün gazetesi, İslamî duyarlılığa sahip vatandaşlara saldıran haberler yapmaya devam ediyor… Gazete son olarak, bugünkü manşetiyle 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na bağlı olarak hizmet veren cami imamlarını hedef aldı.

‘SÜPER İMAMLAR'A SALDIRDI

AKP her alanda imamları görevlendirdi” diyen gazete bugün manşetinde “Ne iş olsa yapan süper imamlar” ifadelerini kullandı. Birgün, imamların devlet kurumlarında eğitim, dinî nikâh yetkisi ve sağlık gibi alanlarda hizmet vermesine karşı çıktı.

FETÖ'NÜN TANITIMINI YAPTIĞI GAZETE!

Mezhepçi saiklerle İslami duyarlılığı olan vatandaşlar aleyhine yalan haberler yapan Birgün gazetesinin henüz çıkmadan Fetullahçı Terör Örgütünce (FETÖ) tanıtımının yapıldığı ortaya çıktı. Gazete çıkmadan önce FETÖ'nün yayın organı Zaman Gazetesinde yarım sayfaya yakın bir boyutta “Birgün, demokrat bir sol gazete olacak” şeklinde tanıtımının yayımlandığı görüldü.

İŞTE O RÖPORTAJ

2004 yılının Nisan ayında yayın hayatına başlayan Birgün'ün kurucularından Aydın Engin ile yapılan röportaj Zaman gazetesinde 16 Mart 2004 Salı günü yayımlanmıştı. O röportajda “Cumhuriyet'e alternatif değiliz” diyen Aydın Engin, daha sonra Cumhuriyet gazetesine transfer olmuştu. Engin'in Cumhuriyet gazetesine geçişi sonrası değişen yayın çizgisi sonucunda Cumhuriyet ile alakalı kafalarda soru işaretleri oluşmuştu.

1aa9ca63-80a3-4b18-b737-6ea2ddeb4228-(1)

Haber Ara