Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-16 14:11:08

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler
Suriye muhalefeti, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı Türk hükümetini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklerini açıkladı.

Suriye geçici hükümeti tarafından yapılan açıklamada, Başbakan Dr. Cevad Ebu Hatab ve tüm bakanlarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve demokratik yollarla seçilmiş hükümetin yanında yer aldıkları vurgulandı.

Açıklamada, "Bölge ülkelerinin desteğiyle kalkışılan darbeye karşı, Allah, dost Türk halkını ve hükümetini korusun." ifadesi yer aldı.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonundan (SMDK) yapılan yazılı açıklamada da Türk halkının, darbe girişimine karşı demokrasinin yanında yer almasından övgüyle söz edildi.

SMDK'nın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

"Demokrasi ve özgürlüğünün değerini bilen ve meyvelerini toplayan Türk halkı, askeri yönetim getirerek Türkiye'yi onlarca yıl geriye götürmeye çalışan bir grup darbecinin ümitsiz girişimine müsaade etmeyecektir. Türkiye'deki hükümet ve siyasi partiler ülkedeki demokrasinin devamına muktedir olduğunu göstermiştir. Biz, Suriye halkının temsilcisi SMDK olarak, Türk kardeşlerimizin mukavemetini tebrik ediyoruz. Türk halkının liderleri ve kadroları ile meydana getirdiği iradeyi saygıyla takdir ediyoruz. Türk halkı ve yöneticileri ülkeleri için çok köklü ve önemli başarılar gerçekleştirmiştir."

Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada da "ÖSO, darbe karşısında Türk halkı ile beraberdir." denildi.

Haber Ara