Dolar

32,4535

Euro

34,7452

Altın

2.437,86

Bist

9.915,62

FETÖ firarileri Okkalı ve Özalp hakkındaki iddianamenin ayrıntıları ortaya çıktı

MİT ve Emniyetin ortak operasyonuyla KKTC'den Türkiye'ye getirilen Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) askerlerden sorumlu sözde mahrem imamı İsmail O. hakkında iddianame hazırlandı.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-25 15:10:45

FETÖ firarileri Okkalı ve Özalp hakkındaki iddianamenin ayrıntıları ortaya çıktı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, örgütün Türk Silahlı Kuvvetlerindeki kripto yapılanmasında "örgüte ev temin eden" kişilerden olduğu belirtilen sözde mahrem imam İsmail O. hakkında "silahlı terör örgütü üyeliği"nden yürütülen soruşturmayı tamamladı.

Hazırlanan iddianamede FETÖ'nün cebir, şiddet ve diğer hukuk dışı yöntemleri kullanarak devlet otoritesini baskı altına almayı, zaafa uğratmayı, yönlendirmeyi, alternatif otorite olarak ortaya çıkmayı, devlet otoritesini ele geçirmeyi, sonuç olarak demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ni sona erdirmeyi hedefleyen terör örgütü olduğu bildirildi.

İsmail O'nun FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminden birkaç gün sonra da sosyal medya hesabından örgütü savunan paylaşımlar yaptığı kaydedilen iddianamede, Kahramanmaraş'ta 2017 yılındaki FETÖ operasyonunda yakalanan bir şüpheliden ele geçirilen bilgisayar hafıza kartında bu kişinin isminin yer aldığı belirtildi.

Hafıza kartında FETÖ'nün çeşitli şehirlerdeki "güvenli ev" olarak adlandırılan ve örgüt üyelerine kullandırılan evlerin sahipleriyle ilgili bilgilerin bulunduğu ifade edilen iddianamede, İsmail O'nun evini örgüt mensuplarına kullandırttığı kaydedildi.

İddianamede, İsmail O'nun "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan cezalandırılması istendi.

Haklarında FETÖ üyeliğinden tutuklama kararı bulunan İsmail O. ve Ayşe Ö, geçen hafta MİT ve Emniyetin ortak operasyonuyla KKTC'den Türkiye'ye getirilmişti.

Hakkında İzmir 4. Sulh Ceza Hakimliği tarafından FETÖ üyesi olma suçundan tutuklama kararı bulunan İsmail Okkalı 17 Mart'ta, hakkında Adana 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından aynı suçtan tutuklama kararı verilen Ayşe Özalp 24 Mart'ta KKTC'de yakalanarak Türkiye'ye getirildi.

İsmail Okkalı'nın, örgütün Türk Silahlı Kuvvetlerindeki mahrem yapılanmasında "örgüte ev temin eden" kişilerden olduğu belirtildi.

Haber Ara