Dolar

32,3289

Euro

35,0459

Altın

2.282,92

Bist

8.984,24

FETÖ'cülerin şikayetiyle ABD'deki Türk çatı kuruluşunun hesabını askıya alan Twitter'a tepkiler sürüyor

Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç,'TASC hesabını askıya alma konusundaki kabul edilemez karar, ifade özgürlüğünün açık bir ihlalidir ve en kısa sürede tersine çevrilmelidir' dedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-26 00:12:47

FETÖ'cülerin şikayetiyle ABD'deki Türk çatı kuruluşunun hesabını askıya alan Twitter'a tepkiler sürüyor

Sosyal medya platformları üzerinden örgütlenen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçilerinin Twitter'ı manipüle etmesi üzerine ABD'de yaşayan Türklerin çatı kuruluşu Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesinin (TASC) Twitter hesabının askıya alınmasına tepkiler sürüyor.

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, ABD'deki Türklerin çatı kuruluşu TASC'ın ve temsilcilerinin resmi hesaplarının Twitter tarafından askıya alınmasına tepki gösterdi.

Büyükelçi Kılıç, Twitter'dan yaptığı paylaşımda,Türk Amerikan Topluluğu'nun seçkin üyelerini temsil eden saygın bir kuruluş olan TASC'ın, görüşlerini paylaşabilmesinin meşru bir durum olduğunu kaydetti.

Twitter'in TASC'ın hesabını askıya almasını eleştiren Kılıç, "TASC hesabını askıya alma konusundaki kabul edilemez karar, ifade özgürlüğünün açık bir ihlalidir ve en kısa sürede tersine çevrilmelidir." çağrısında bulundu.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran da gün içinde Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, TASC ve temsilcilerinin resmi hesaplarının Twitter tarafından askıya alınmasına "ifade özgürlüğünün açık ihlali" şeklinde tepki göstermişti.

Haber Ara