Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

FETÖ'cü Tuğgeneral 60 askeri bile bile ölüme göndermiş

FETÖ'cü Tuğgeneral Salih Kırhan'ın Mardin Nusaybin'de 60 askeri bile bile ölüme yolladığı ortaya çıktı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-17 14:09:00

FETÖ'cü Tuğgeneral 60 askeri bile bile ölüme göndermiş

Nusaybin'deki terör operasyonlarını yürüten ve darbe girişimi sonrası tutuklanan Tuğgeneral Salih Kırhan'ın o dönem askerleri bile bile ölüme gönderdiği tespit edildi.

Akşam'ın haberine göre, Mardin Nusaybin'de PKK'lılara yönelik yürütülen operasyonlarda FETÖ'nün darbe girişiminde rol oynayan ve tutuklanan Tuğgeneral Salih Kırhan'ın(Altta) askerleri bile bile ölüme gönderdiği ortaya çıktı.

DEĞİŞİM SONRASI NUSAYBİN ÖRGÜTTEN TEMİZLENDİ

Sadece 2 ayda PKK'lıların EYP ile tuzakladığı sokaklara zırhlı araçlar yerine Kırhan'ın emriyle yaya gönderen 60 asker şehit oldu. Bölgeden şikayetler artınca Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar'ın bölgede inceleme yapmasının ardından operasyonu Tunceli'den gelen Tuğgeneral Levent Ergün devraldı. Bu değişimin ardından yaklaşık 2 hafta sonra Nusaybin örgüt üyelerinden temizlendi.

Nusaybin'de hendek kazıp barikat kuran örgüt üyelerinin temizlenmesi için 14 Mart 2016'da başlayan ‘Atmaca 7' operasyonunun ilk günlerinde, peş peşe kara haberler geldi. Kısa sürede 60 şehit verilmesi de eleştirilere neden oldu. Akar'ın incelemesinin ardından yapılan görev değişikliğiyle şehit sayısı azaldı, öldürülen örgüt üyesi sayısı arttı ve 2 hafta içinde operasyonlar bitti.

Kırhan'dan o dönem birçok asker şikayetçi olmuştu. Hükümeti terörle mücadelede zayıf göstermeyi ve artan şehit cenazeleriyle toplumsal kavgayı körüklemeyi amaçladığı anlaşılan Kırhan, darbe sonrası tutuklandı.

METE YARAR NE DEMİŞTİ?

Güvenlik Uzmanı Mete Yarar, önceki gün katıldığı bir televizyon programında, Mardin'in Nusaybin ilçesindeki PKK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonlarla ilgili olarak şu bilgiyi izleyicilerle paylaşmaıştı:

"Nusaybin'le ilgili bir olay anlatayım; çatışmalar başladı ve ilk olarak bir tugay komutanı yönetiyordu. Bir tugay komutanı daha verildi. Bu ikisiyle ilerleme döneminde 60'a yakın şehit verdik ve ilerlenemiyor. O sırada, Hulusi Paşa bölgede denetlemeler yaptı. Arkasından Tunceli'den tugay komutanı bölgeye gitti. Nusaybin üç sektöre bölündü. O general geldikten sonra, hiç şehit vermeden büyük bir bölümü temizledi. O temizliği yapmayanlar daha sonra, 15 Temmuz'dan sonra FETÖ'cü olarak tutuklandı."

Haber Ara