Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

FBI, Orlando saldırısında eleştiriye kapalı

Orlando saldırganıyla ilgili defalarca uyarılan FBI'ın kendilerine yönelik eleştirileri haksız bulduğu belirtildi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-15 02:32:53

FBI, Orlando saldırısında eleştiriye kapalı

Ajanslarda yer alan habere göre; ABD'nin Orlando kentindeki bir eşcinsel gece kulübüne silahlı saldırıda bulunarak 49 kişinin ölümüne, 53 kişinin de yaralanmasına sebep olan Ömer Metin'i uyarılara rağmen "terör" listesinden çıkaran FBI, kuruma yöneltilen eleştirileri haksız buldu.

FBI Başkanı James Comey, Metin'in iş arkadaşlarının defalarca yaptığı uyarılara rağmen, kurumun durumu farklı türlü değerlendirmesinin mümkün olduğunu düşünmediğini belirtti. Pazartesi günü bir basın toplantısı düzenleyen Comey, FBI'ın Metin'le ilgili iki kez uyarıldığını söyledi. Ancak kurumun buna rağmen terör listesinden çıkarılmış olması tepki çekti.

İKİ KEZ SORGULANDI 

Afganistan doğumlu bir babanın oğlu olan Metin, ilk olarak iş yerinde İslamiyet'le ilgili ‘kışkırtıcı' konuşmalar yaptığı gerekçesiyle FBI'a bildirildi. FBI'ın sorguladığı Metin, iş arkadaşlarının Müslüman olmasıyla ilgili yorumlarına kızarak böyle açıklamalar yaptığını savundu.

Metin'in FBI tarafından ikinci kez sorgulanması ise Florida'da tanıdığı bir kişinin Ortadoğu'ya giderek bir intihar saldırısında kendini patlatmasının ardından gerçekleşti.

'HER ZAMAN ÖFKE PROBLEMİ VARDI'

Orlando saldırganıyla birlikte G4S güvenlik şirketinde çalışan Daniel Gilroy'un NBC'ye anlattıkları da FBI'ın ‘sorumsuzluğuna' kanıt oldu. Metin'in ‘tedirgin edici şekilde ürkütücü' olduğunu söyleyen Gilroy, “Her zaman öfke kontrol problemleri vardı. Bir şeyler onu kızdırabilirdi ve bu konular, kadınlar, ırk ya da din olurdu” dedi.

Metin'le birlikte çalışmanın kendisini tedirgin ettiğini ve bu sebeple de çalışma yerini değiştirdiğini belirten Gilroy, Orlando saldırganının siyahlardan nefret ettiğini de sözlerine ekledi:

“Siyahları hiç sevmiyordu. Bunu birkaç kere söylemişti ama asıl problemi kadınlarlaydı. Kadınları hiç sevmiyordu. Onları cinsel açıdan kullanıyordu fakat onlara saygı duymuyordu.” 

Kuruma iletilen şikayetlere ve Metin'in yakınındakilerin ifadelerine rağmen, Orlando'daki saldırının önlenmesi için yapılacak bir şey olmadığını savunan FBI ise vatandaşlara şüpheli durumları bildirmeleri çağrısında bulunmaya devam ediyor.

Haber Ara