Dolar

32,3355

Euro

35,1531

Altın

2.241,72

Bist

8.718,11

Fahrettin Koca Kimdir?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kimdir? Doktor Fahrettin Koca kimdir?

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-11 22:09:32

Fahrettin Koca Kimdir?

2 Ocak 1965 yılında Konya'nın Kulu ilçesinin Ömeranlı beldesinde dünyaya gelen Fahrettin Koca, ilk ve orta öğretimini Konya'da bitirdi. Liseyi Bursa Erkek Lisesi'nde okudu. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazanan Fahrettin Koca 1988 yılında doktorluk ünvanını elde etti.

İhtisas alanını İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı'nda tamamladı. Daha sonra 1995 yılında Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı oldu.
Çeşitli sağlık kuruluşlarında hekimlik yapan Koca, medikal direktörlük görevlerinde rol aldı. Türkiye Eğitim Sağlık ve Araştırma Vakfı'nın (TESA) kurucu başkanı olan Fahrettin Koca, 2009 yılında Medipol Üniversitesi'nin Mütevelli Heyeti Başkanlığı görevini ifa etti.

Türk Pediatri Kurumu, İstanbul Ticaret Odası (İTO), Pediatrik Metabolizma ve Beslenme Derneği, Sağlık Meslek Komitesi, Sağlık Kuruluşları Derneği –OHSAD üyelikleri bulunan Koca, birçok alanda aktif görevler almaktadır.
Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi (DEİK) Eğitim Komitesi İş Konseyi Başkan Yardımcısı olan Fahrettin Koca, Vakıf Üniversite Hastaneleri Derneği Başkanı'dır.

SİYASİ KARİYERİ

Hizmet İhracatçıları Birliği Sağlık Hizmetleri Komitesi Başkanlığı görevinde bulunan Fahrettin Koca aktif siyaset ve bürokrasi yaşamına 2018 Türkiye Genel Seçimleri sonrası katılmıştır.
2017 yılında referandum ile anayasa değişikliği sonucunda meclis üyeliği olmayan kişilerden Bakanlar Kuruluna seçilme hakkı getirildi. Meclis üyeliği olmayan Fahrettin Koca 2018 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Sağlık Bakanlığı görevine getirildi. 10 Temmuz da yemin eden Fahrettin Koca Sağlık Bakanlığı görevine başladı.
Hastane zincirleri olan Koca'nın ekonomik ve ticari hayatı siyasi kariyerine başlayınca eleştirilmişti.

WhatsApp Image 2020-10-11 at 22.14.08

 

Öte yandan Covid 19 salgınının tüm dünyada etkisini göstermesi üzerine bir tıp doktoru olarak Sağlık Bakanı olmanın verdiği tecrübe ile bütün dünyada örnek gösterildi. Fahrettin Koca gergin ve endişeli gazetecilerin ve vatandaşın sorularını bu süreçte sabırla yanıtladı.

Ekranlarda sıkça gördüğümüz Fahrettin Koca çalışmalarından dolayı uykusuz ve yorgun olarak Türk halkına hizmet verdi. Fahrettin Koca sosyal medya da yapmış olduğu Covid 19 önlemleri için koruyucu önlemleri sık sık paylaştı. Bu paylaşımları yaparken sık sık eğlenceli ve sabırlı bir lisan kullandı.
Türkiye Cumhuriyeti'nin Sağlık Bakanı olarak görevini yürütmekte olan Koca, evli ve 4 çocuk babasıdır.

 

Haber Ara