Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Ezidi kadınlar çığlıklar atarak izlediler

Ezidi kadınlar IŞİD'in saldırısı sahnelenince çığlıklar atarak ağladı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-03 17:17:50

Ezidi kadınlar çığlıklar atarak izlediler

Irak'ın Şengal bölgesine 1 yıl önce saldırarak binlerce kişiyi öldüren, Ezidi kadın ve kızları kaçıran IŞİD'in saldırısının yıl dönümünde Diyarbakır'daki Ezidi kampında bir etkinlik düzenlendi. DTK Eş Başkanı Selma Irmak ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın katıldığı etkinlikte, 1 yıl önce yaşananlar tiyatro oyunu ile sahnelenirken, kampta kalan Ezidi kadınlar çığlık atarak gözyaşı döktü. 

HDP HEYETİ ZAHO VE DOHUK'TA 

Irak'ın Kuzeyinde bulunan Şengal'e 1 yıl önce IŞİD'in saldırması ile günlerce dağlarda aç ve mahsur kalan daha sonra açılan koridor ile önce Zaho'ya ardından sınırları geçerek Diyarbakır'a gelen, Şengal Ezidi kampında kalan Ezidiler, "Soykırım" olarak değerlendirdikleri olayın birinci yıl dönümünde kampta bir etkinlik düzenledi. DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari milletvekili Selma Irmak ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ında katıldığı etkinlikte önce konuşmalar yapıldı.

sd

'KADIN VE KIZLARIMIZI KURTARIN'

Ezidiler adına konuşan genç bir kız, kendilerine yönelik gerçekleştirilen soykırımın halen sürdüğünü, hayatta kalanların Şengal'e gelen YPG'nin açtığı koridor ile kurtulduğunu ifade ederek, "DAİŞ'in durdurulmasını istiyoruz. Kadın ve kızlarımızın DAİŞ'in elinden kurtarılmasını istiyoruz. Dünyanın yaşanan bu soykırımı tanımasını istiyoruz. Şengal'i DAİŞ'in elinden kurtarın. Bize yapılanları asla unutmayacağız" dedi.

ezd

Haber Ara