Dolar

32,4454

Euro

34,7775

Altın

2.442,56

Bist

9.915,62

Evinizi satarken tapuda paranızı alın

Evinizi satmaya kesin karar verdiyseniz; gerçek fiyatını belirlemek için ekspertiz çalışmasında bulunabilirsiniz. Satış ve ödeme işlemlerinde resmi daireler ise daha güvenlidir

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-15 21:13:32

Evinizi satarken tapuda paranızı alın

Ev almak kadar satmak da meşakkatli bir süreç. Meşakkatli derken, ince elenip sık dokunulması, iyi irdelenip rasyonel karar verilmesi gereken aşamalardan bahsetmekteyiz.

Eğer kafanızda oluşturduğunuz bir fiyat var ise bu ilerlemenizde önemli bir ölçüt olabilir ama kafanızda bir fiyat denklemi oturtamadınızsa bazı ip uçlarına ihtiyacınız olduğu bir gerçek.

Emsalleri ile kıyaslayabilirsiniz

Evinizin değerinin artışıyla ilgili verileri toplayın. Merkezi konumda bulunup bulunmadığı, ulaşım araçlarına olan yakınlığı, dağ ya da deniz manzarasının bulunup bulunmaması gibi ölçütler vardır.Bunun yanısıra binanızın yaşı, cephesi, sosyal alanlarının bulunup bulunmadığı, markalı bir proje mi ya da normal bir site içerisinde ya da apartmanda bulunup bulunmadığı da dikkate değer. Hatta evinizin özelliklerine benzeyen diğer evlerin fiyat aralığını da tespit edebilirsiniz.

Arada emlakçı mı var?

Ev satış işlemine kesin olarak karar verdiyseniz;evinizin gerçek fiyatını belirlemek için ekspertiz çalışmasında da bulunabilirsiniz.Bunun için bir uzmandan yardım alıp, analizler sonucunda evinizin gerçek değerini öğrenebilirsiniz. Satış işlemleri, emlakçı kanalıyla yapılacaksa emlakçıyla alıcı arasında da bir sözleşmenin imzalanması gerekir. Evinizi herhangi bir aracı olmadan satacaksanız, alıcı kişiyle aranızda sözleşme yapmanız faydanıza olur.Sıra ödemeye geldiğinde; nasıl yapılacağının usulü belirlenmeli. Bu süreçte birçok kişi tarafından bankacılık, güvenilir aracı olarak tercih ediliyor. Banka yoluyla ödeme almak ve yapmak, gayrimenkul ticaretinin etkili yöntemleri arasında.

Resmi dairelerde işlem daha güvenli

Güvenilir bir biçimde ödeme almak için bankaları tercih etmek gerekir. Para transferi sırasında yüksek komisyon oranlarının olması nedeniyle taraflar, elden ödemeyi tercih edebilmektedir. Burada önemli olan tüm işlemlerin güven içinde yapılmasıdır. Tapu ve noter huzurundaki işlemler güvenli olduğu için ödemenin alınması buralarda yapılabilir.
Zamanınızı satıma odaklayın. İlgili alıcıları hemen evi görmeye davet edebilirsiniz. Çalışan kişiler hem gelir seviyeleri, hem de çabuk karar verme durumunda olmaları sebebiyle en iyi alıcı adayları arasında ancak zamanları kısıtlı ve çok değerli. Bu durumu kendi avantajınıza çevirin, evinize ilgi gösteren alıcı adaylarına evi hemen gösterin, alternatiflerden bir adım öne çakmış olursunuz.

Eve ait sunum çok önemli

Satılacak evir boya seçimi alıcılar için dikkati çeken bir unsur.
Salon başta olmak üzere odaların aydınlık bir fotoğrafla tanıtılması etkilidir.
Eve ait yaptığınız masraflardan bahsetmenizde bir beis yoktur. Sitelere satış ilanı vermişseniz bu kanalı çokça kullanmalı aktif bir profil sunmalısınız. İlanlarınızı yenilemeniz alıcı için doğru ve aydınlatıcı bilgi vermek kadar önemli.
Çicekler ya da bitkiler varsa donatı alanlarınızı görsel açıdan zengin kılabilirsiniz.
Alıcıların dikkatini çeken iskanlı olup olmadığı, krediye uygun olup olmadığının net ifadelerle dile getirilmesi sıkıntı doğurmaz.

Otopark ve aidat bilgisi şart

Sosyal yaşam alanları alıcı için tercih nedeni. Uçuk fiyak talep etmek ilanınızın etkisini zayıflatacaktır. Otoparkınızın açık ya da kapalı olup olmaması, kaç adet park yerinin bulunduğu, aidatlar hakkında temel bilgi ve ısınma sisteminin ayrıntılı tarifi samimi bir atmosfer teşkil ediyor. Alışveriş merkezlerine sahip olup olmama ve yakınlık derecesi ile birlikte konum olarak oturduğunuz bölgenin kısa osyal dokusuna değenmenizde de bir sakınca yoktur.

 

Haber Ara