Dolar

32,4454

Euro

34,7775

Altın

2.442,56

Bist

9.915,62

Eto'o ile galibiyet hasreti sona erdi

Eto'o ile galibiyet hasreti sona erdi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-18 11:58:36

Eto'o ile galibiyet hasreti sona erdi
Spor Toto Süper Lig'de yıldız oyuncusu Samuel Eto'o'nun da gol attığı maçta Bursaspor'u deplasmanda 2-0 yenen Antalyaspor, 3 haftalık galibiyet hasretine son verdi.

Dünyaca ünlü oyuncu Eto'o, kariyerinin bittiği iddialarına karşın, attığı gollerle ligin yeni takımı Antalyaspor'u sırtlamaya devam ediyor.

Eto'o, Antalyaspor formasıyla 8 haftada 6 kez rakip fileleri havalandırdı.

Kırmızı-beyazlılar, Eto'o'nun gol attığı maçlarda 12 puan alırken, gol atamadığı maçlarda ise toplam 10 puan yitirdi.

- Süper Lig'e 2 golle başladı

Süper Lig'in ilk haftasında Medipol Başakşehir karşısında 50 ve 64. dakikalarda attığı 2 golle takımını 3-2'lik galibiyete taşıyan Kamerunlu futbolcu, ligin ikinci haftasında 3-1 kazandıkları Gençlerbirliği maçında da takımın üçüncü golünü kaydetti.

Dördüncü haftada sahalarında karşılaştıkları Eskişehirspor'un ağlarına iki gol atarak, takımının sahadan 2-0 galip ayrılmasını sağlayan Eto'o, 8. haftada deplasmanda karşılaştıkları Bursaspor'a 56. dakikada attığı golle, kırmızı-beyazlıları galibiyete taşıyan isimlerin başında yer aldı.

- Eto'o yoksa 3 puan yok

Kamerunlu yıldızın forma giydiği ancak gol atamadığı 4 maçta galibiyet alamayan Antalyaspor, bu maçlarda 10 puan kaybetti.

Ligin 3. haftasında Kamerunlu futbolcunun gol kaydedemediği Fenerbahçe maçını 2-1 yitiren kırmızı-beyazlılar, 5. haftada Çaykur Rizespor'a 5-1 yenildi, 6. haftada Medicana Sivasspor ile 1-1 ve 7. haftada Kasımpaşa ile 0-0 berabere kaldı.

- İlk 8 hafta maçları

Antalyaspor'un ligin ilk 8 haftasında oynadığı maçlar, aldığı sonuçlar ve gollerini atan oyuncular şöyle:

Maç Sonuç Goller
1.Medipol Başakşehir-Antalyaspor 2 - 3 Emrah Başsan,Eto'o (2)
2.Antalyaspor-Gençlerbirliği 3 - 1 Lazarevic, Mbilla, Eto'o
3.Fenerbahçe-Antalyaspor 2 - 1 Gusmao
4.Antalyaspor-Eskişehirspor 2 - 0 Eto'o (2)
5.Çaykur Rizespor-Antalyaspor 5 - 1 Emrah Başsan
6.Antalyaspor-Medicana Sivasspor 1 - 1 Lazarevic
7.Antalyaspor-Kasımpaşa 0- 0
8.Bursaspor-Antalyaspor 0 - 2 Eto'o, Emrah Başsan

- Ceylan: "Eto'o'nun kritik anlarda çok büyük katkısı oldu"

Antalyaspor Kulübü Asbaşkanı ve Basın Sözcüsü Hasan Ali Ceylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bursaspor karşısında maçın büyük çoğunluğunda iyi oynadıklarını söyledi.

Ceylan, ikinci yarının ilk 10 dakikasında çok yoğun bir baskı kurduklarını ve rakip oyuncunun gördüğü kırmızı karttan sonra da maçta üstünlüğü sağladıklarını ifade ederek, hak ettikleri bir galibiyet aldıklarını belirtti.

Hasan Ali Ceylan, Kamerunlu yıldız Eto'o'nun nerede durması ve nasıl pas vermesi gerektiğini iyi bilen bir futbolcu olduğunun altını çizerek, "Kritik anlarda Antalyaspor'a çok büyük bir katkısı oldu" dedi.

Eto'o'nun maçlarda topla çok az buluşmasını, Türkiye liginin çok sağlam defans yapılan bir lig olmasından kaynaklandığını savunan Ceylan, sadece Kamerunlu yıldızın değil bir çok golcünün Türkiye'de kolay gol atamadığını kaydetti.

Ceylan, buna karşın Eto'o'nun ilk 8 haftada attığı gol sayısının az olmadığını dile getirerek, "Zamanla Eto'o'nun buluşacağı top sayısı artacaktır" diye konuştu.

Haber Ara