Dolar

32,4535

Euro

34,7452

Altın

2.437,86

Bist

9.915,62

Eski Zaman yazarı saldırıdan üç gün önce yazdı: Konsolosluklar artık güvenli değil

Eski Zaman yazarlarından Abdullah Bozkurt, Ankara'da Rus Büyükelçisi Andrey Karlov'a düzenlenen suikasttan üç gün önce 'Türkiye'de konsolosluklar artık neden güvenli değil' başlıklı bir yazı yayımladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-19 22:52:44

Eski Zaman yazarı saldırıdan üç gün önce yazdı: Konsolosluklar artık güvenli değil

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Melahat KEMAL

Abdullah Bozkurt yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Batılı devletlere karşı geliştirdiği saldırgan söylemi, yabancı elçiliklere "İslamcı tetikçilerini" yönlendirerek provokasyon çıkartarak kullanacağını iddia etti.

ANKARA VE İSTANBUL'DAKİ PROTESTOLARI EL KAİDE'YE YORMA

Bozkurt, geçtiğimiz hafta Ankara ve İstanbul'da Halep'e dikkat çekmek üzere yapılan gösterilere de dikkat çekerek gösterilerin Erdoğan ve onun "İslamcı tetikçileri" tarafından yapıldığını iddia etti.

Bozkurt, Ankara ve İstanbul'daki elçiliklerin önünde gerçekleştirilen gösterilerin çoğunluklu olarak El Kaide bağlantılı gruplar tarafından yapıldığını öne sürdü.

Yazara göre bu gruplar Erdoğan tarafından Suriye, Libya ve başka yabancı ülkelerin işlerine karışmak üzere kullanıldı.

Bozkurt, El Kaide'ye bağlı bu grupların zaman zaman MİT tarafından koordine edildiği ve kullanıldığını iddia etti.

İstanbul ve Ankara'daki düzenlenen protestolara El Kaide bağlantılı gizli operasyonlar diyen Bozkurt, Erdoğan'ın AK Parti üyelerini çeşitli ülke konsoloslukları önünde protesto düzenlemek üzere mobilize ettiğini iddia etti. Ona göre Almanya, Belçika, Fransa, Avusturya ve Lüksemburg'un Ankara elçilikleri önündeki gösteriler bu tür gösterilerdi.

Bozkurt'a göre Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de bu gösterilere lojistik destek vermekle kalmamış kendi tetikçilerini de protestolara göndermişti.

Benzer gösterilerin Avrupa şehirlerinde de yaptırıldığını söyleyen Bozkurt, Batılı diplomatların bu gelişmelerden oldukça tedirgin olduğunu, ailelerini anavatanlarına gönderdiğini ve güvenlik önlemlerini arttırdığını yazdı.

DİPLOMATLARI HEDEF ALACAK SALDIRILAR

Bozkurt, bu gösterilerden ayrı olarak Batılı elçiliklerin özellikle diplomatları hedef alacak terör saldırılarından korku duyduklarını belirtti.

Yazara göre Türkiye'deki diplomatlar güvenlik protokollerini yeniden düzenledi ve çalışanlarına saldırılara karşı uyanık olarak kamusal alanlardan uzak durulmasını emretti.

"Ülkedeki diplomatik misyonlar güvenliği en yüksek yerler olmasına rağmen bu alanlara yakın yerlerde zaten terörist eylemler gerçekleştirildi" diyen Bozkurt, saldırıları IŞİD'in yaptığı söylense de IŞİD tarafından üstlenilmediğini belirtti. Yazara göre bu saldırılar, MİT'in Suriye'ye girmek için bahane yapmak üzere gerçekleştirdiği eylemlerdi.

"Türkiye, yabancı diplomatların görev yapmak zorunda oldukları bir ülke olarak zaten oldukça rahatsız edici bir durumda. Elçilik çalışanları gece gündüz gözetim altında ve aileleri hedef alınıyor. Türkler, çeşitli konuları tartışmak için elçilikteki irtibat kişileri ile görüşmekten çekiniyor. Akademi, medya ve sivil toplum kuruluşlarından yabancı elçiliklerde tanıdıkları olanlar, hain ve hatta ajan olarak damgalamaktan çekindikleri için bu türde toplantılara katılmaktan geri duruyor".

"Sonuç olarak, Erdoğan'ın duygusal bir provokasyon oluşturmak üzere tetikçilerini elçiliklere saldırı için göndermesi şaşırtıcı olmayacak".

Haber Ara