Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Eşinin cesedini 56 kilometre taşıdı

Hindistan’dan tam anlamıyla yürek burkan bir olay yaşandı. Cüzam hastalığı olan bir adam ölen karısının cesedini toplumdan dışlandığı için yaklaşık 55 kilometre boyunca bir sebze arabası içinde iterek taşımak zorunda kaldı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-08 16:19:10

Eşinin cesedini 56 kilometre taşıdı

Milliyet'te yer alan habere göre; Ramulu isimli adamın karısı Kavithai Hindistan'ın Hayderabad vilayetinde bir tren istasyonu yakınlarında hayatını kaybetti. Adam karısının cansız bedenini evlerine götürerek uygun bir şekilde gömmek istedi. Ancak cüzam hastalığı olan adama kimse yardımcı olmadı. Ambulansla cedesi taşımak tek şansıydı fakat yaklaşık 240 lira ücret ödemesi gerekiyordu. Oysa adamın tüm parası  50 lira bile değildi.  

Durum böyle olunca eşinin cansız bedenini yürüyerek bulduğu bir sebze arabasıyla 145 kilometre boyunca taşımak zorundaydı. Talihsiz adam 56 kilometre boyunca eşinin cesediyle yaya olarak gitmeyi başlardı. Ancak sonunda tüm gücü tükendi. Yere oturup ağlamaya başlayan adamın durumu sonunda çevredekilerin vicdanınına dokundu. Bulunduğu yerdeki halk aralarında topladıkları parayla Ramulu'yu ve eşi Kavitha'nın cesedini evlerine gönderdi. 

Polis sözcüsü adamın herhangibir araç tutacakkadar hiç parası olmadığını ve o yüzden Vikarabad boyunca sebze arabasıyla karısının cansız bedenini iterek taşıdığını söyledi. 

Cüzam rahatsızlığı artık tedavi edilibilir bir hastalık olsa da Hindistan'da hala hastalığa yakalanan kişiler ciddi anlamda ayrımcılığa toplumdam dışlanmaya maruz bırakılıyor. 

Haber Ara