Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Esin Öztürk Polat'a uluslararası görev

Esin Öztürk Polat'a uluslararası görev

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-06 11:54:24

Esin Öztürk Polat'a uluslararası görev
Açık ve kapalı saha hokeyinde Türkiye'nin tek Uluslararası Hokey Federasyonu (FIH) kokartlı hakemi olan Esin Öztürk Polat, Avrupa Hokey Federasyonu tarafından Şubat ayında Rusya'da düzenlenecek Avrupa Kadınlar Kulüplerarası Salon Hokey Şampiyonası'nda tarafsız hakem olarak atandı.

Kariyerinde bugüne kadar 15 uluslararası şampiyonada görev yapan Polat, aynı zamanda Türk hokey tarihinde ilki gerçekleştirerek, uluslararası bir şampiyonaya tarafsız hakem olarak davet edilen ilk Türk hokey hakemi oldu.

Esin Öztürk Polat, şampiyona öncesi Türk sporunun gelişimi adına oldukça gururlu ve heyecanlı olduğunu, teorik ve mental hazırlık çalışmalarının ise yoğun bir şekilde devam ettiğini belirterek, "Başarı, disiplinli ve planlı çalışıp, uzun vadeli hedefler koyunca mümkün olabiliyor. Her maçı bir final maçı olarak düşünüyorum ve hedefimi önümdeki ilk maçı en iyi şekilde yönetmek olarak belirliyorum" dedi.

Türk spor tarihinde ilklere ve unutulmaz başarılara imza atan birçok kadın sporcu bulunduğuna dikkati çeken Polat, "Ben de bu alanda bir ilki gerçekleştirdiğim ve Türk insanının neler yapabileceğini gösterebildiğim için büyük bir mutluluk duyuyorum. Hakemlik kariyerimdeki en büyük hedefim ise bir gün ülkemi Olimpiyat Oyunları'nda temsil edebilmek. Desteklerinden ötürü İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz İbrahim İlhami Koç'a da şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Haber Ara