Dolar

32,4711

Euro

34,7516

Altın

2.442,25

Bist

9.915,62

Esed’den, Rus heyete övgü

Şam'a giden Rusya Başbakan Yardımcısı Yuriy Borisov ve Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye rejiminin başı Beşar Esed ile biraraya geldi. Rusya yönetimine müteşekkir olduğunu ifade eden Esed, Rusya’ya ‘terörle mücadele süresi boyunca’ sağladığı destek için de teşekkür etti.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-08 07:16:27

Esed’den, Rus heyete övgü

Şam'a giden Rusya Başbakan Yardımcısı Yuriy Borisov ve Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye rejiminin başı Beşar Esed ile biraraya geldi.

Rusya Başbakan Yardımcısı Yuriy Borisov ile bir araya gelen Esed, görüşmenin başında yaptığı açıklamada, Rusya'nın ülkeye yaptığı yatırımların başarılı olmasını önemsediklerini ifade etti.

“Cumhurbaşkanlığı İşleri Bakanı ile görüşme yaptığınızı ve birçok konuda karşılıklı olarak kabul edilebilir çözüme ulaşma yolunda ilerleme kaydettiğinizi biliyorum” diyen Esed, bu durumun ‘özellikle de Suriye'de çalışan Rus şirketlere yönelik uygulanan yaptırım sorunları' ile ilgili olduğunu vurguladı.

Rusya'nın Suriye'ye yaptığı yatırımları dile getiren Esed, “Yatırımların başarılı olmasına ciddi ilgi duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Rusya Başbakan Yardımcısı Borisov ise Rusya'nın ‘iki ülke arasında oluşan ortaklık ilişkilerine büyük değer verdiğini' vurguladı.

Esed, Rus heyetin ziyaretinin Bakanlar Kurulu'nun yenilenmesinden birkaç gün sonra gerçekleştiğine dikkat çekerek ziyaretinin ikili işbirliği bağlamındaki önemini vurguladı.

Şam rejimi lideri Esed, Rusya yönetimine ‘zor epidemiyolojik durumla mücadelede ülkeye teslim edilen insani yardımdan' dolayı müteşekkir olduğunu ifade ederek, Rusya'ya ayrıca ‘terörle mücadele süresi boyunca' sağladığı destek için de teşekkür etti.

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriyeli mevkidaşı Velid Muallim'le Şam'da ortak basın toplantısı düzenledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Esed ile yaptığı görüşmede Suriye'de sahadaki durumun ele alındığını, tarafların ülkedeki durumun göreceli sakin olduğu sonucuna vardıklarını belirtti.

Soruları yanıtlayan Lavrov, “Beşar Esed'in davetlisi olarak yaptığımız uzun mülakat sırasında sahadaki durumu ayrıntılı bir şekilde ele aldık, Suriye'deki durumun göreceli sakin olduğunu ve bu eğilimin pekiştirilmesi üzerinde çalışılması gerektiği sonucuna vardık” diye konuştu.

Suriye'de geriye kalan terör yuvalarının imha edildiğini ve tamamıyla yok edileceğini vurgulayan Lavrov, şunları söyledi:
“Şu anki aşamanın başlıca özelliği, Suriye'nin Rusya'nın da desteğiyle uluslararası terörizme ve Suriye devletini yok etme projesini hayata geçiren güçlere karşı mücadeleye dayanmış olmasıdır. Suriye'de şimdilik geriye kalan terör yuvaları imha ediliyor ve tamamen yok edilecek.”

Haber Ara