Dolar

32,4536

Euro

34,7274

Altın

2.441,48

Bist

9.915,62

Ermenistan Genelkurmay Başkanı Gasparyan: İlk 3 günde cephanemiz bitti

Ermenistan Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan, Dağlık Karabağ anlaşmasından sonra ordusunun yaşadığı hezimetle ilgili yeni açıklamalarda bulundu. 'O gün hayatımın en kötü günüydü, benim için kişisel bir trajediydi' diyen Gasparyan, cephede perişan halde olduklarını 'Savaşın 3. gününden itibaren cephane sıkıntısı yaşamaya başladık' ifadelerini kullandı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-17 18:23:31

Ermenistan Genelkurmay Başkanı Gasparyan: İlk 3 günde cephanemiz bitti

“İlk üç günden sonra cephane sıkıntısı yaşamaya başladık”

Dağlık Karabağ savaşında Ermenistan cephesinde yaşananlarla ilgili açıklamalarda bulunan Ermenistan Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan, savaşın 3. gününden itibaren cephane sıkıntısı yaşamaya başladıklarını hatırlatırken şunları söyledi;

"Genel gidişat ile ilgili Güvenlik Konseyi'ne acil olarak bir rapor sundum. Savaşın durdurulması gerektiğini, aksi takdirde çok sınırlı olan kaynakların tükeneceğini ve müzakereler için elverişsiz şartlarımız olacağını belirttim. Bazı politikacılar, Genelkurmayımızı, gerçekçi olmayan bir analiz sunmakla suçladı.”

“Biz çok kötü olanı tercih ettik”

Gasparyan şöyle devam etti;

"Bu barış Ermenistan ordusu ve devletinin tüm imkânları gözden geçirildikten, durumun kapsamlı bir değerlendirmesi yapılarak kabul edildi. Çok kötü bir 'trajedi' arasında seçim yapmak zorunda kaldık. Biz çok kötü olanı tercih ettik. O gün hayatımın en kötü günüydü, benim için kişisel bir trajediydi" şeklinde konuştu.

Haber Ara