Dolar

32,2177

Euro

34,7088

Altın

2.452,71

Bist

10.337,25

Ermenistan: Çatışmalarda onlarca askerimiz öldü

Ermenistan Savunma Bakanlığı, Karabağ bölgesinde Azerbaycan ordusu ile Pazar gününden bu yana devam eden çatışmalarda yaklaşık 30 askerinin öldürüldüğünü, çok sayıda askerinin de yaralandığını açıkladı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-28 13:43:03

Ermenistan: Çatışmalarda onlarca askerimiz öldü

Ermenistan, Azerbaycan ordusuyla yapılan savaşlarda onlarca askerinin öldürüldüğünü açıkladı.

Ermenistan Savunma Bakanlığı, Dağlık Karabağ bölgesinde Azerbaycan ordusu ile Pazar gününden bu yana devam eden çatışmalarda yaklaşık 30 askerinin öldürüldüğünü açıkladı.

Ermenistan Savunma Bakanlığı sözcüsü Artsron Hovhannisyan bugün yaptığı açıklamada, Karabağ bölgesi Savunma Kuvvetleri'nin 200 üyesinin çeşitli şiddetlerde yaralandığını belirterek, hepsinin şu anda doktorların gözetiminde olduğunu ve bir kısmının başkent Erivan'a gönderildiğini kaydetti.

Bu arada cephe hattında çatışmaları takip eden bağımsız gözlemciler, Ermenistan'ın kayıplarının açıklanan rakamdan daha fazla olduğunu ileri sürüyorlar.

Öte yandan Azerbaycan Savunma Bakanlığı ise Karabağ'daki askeri operasyonlar sonucunda 6 sivilin öldüğünü, 26 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Pazar gününden bu yana Ermenistan ile Azerbaycan arasında hafif ve ağır silahların kullanıldığı tartışmalı Dağlık Karabağ bölgesinde çatışmalar patlak verdi ve bölge askeri bir tırmanışa tanık oluyor.

Ermenistan'dan Türkiye'ye suçlama

Öte yandan Ermenistan bugün Türkiye'yi, Dağlık Karabağ bölgesi konusunda artan çatışmalarda Azerbaycan'a doğrudan askeri destek sağlamakla suçladı.

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, Türkiye'nin "sahada doğrudan varlığı" olduğunu söyledi.

Açıklamada, Türk askeri uzmanlarının Azerbaycan ile "yan yana savaştığı”, Azerbaycan'ın insansız hava araçları ve savaşçılar da dahil olmak üzere Türk silahlarını da kullandığı dikkat çekildi.

Azerbaycan ise bu iddiaları yalanladı. 

Kaynak: Ajanslar

Haber Ara